Sport

2013.04.03. 11:18

Bravúros tornagyőzelem Brnóban

Nagyszerű sikert könyvelhetett el a Dab.Docler U12-es előkészítő korosztályos jégkorongcsapata a múlt héten Csehországban. Rangos tornát nyertek meg a dunaújvárosiak.

Boda Bence

A remek eredmény kapcsán kerestük meg Vladimir Babic utánpótlás-edzőt, hogy meséljen a brnói tornáról.

A Dab.Docler HK tornagyőztes csapata. Alló sor (balról jobbra): Sztupa Aurél, Marsiske Hunor, Barna Dávid, Gulácsi Ábris, Jelinek Demien, Kovács Viktor, Rozsnyai Bendegúz, Jadlószki Máté. Ülnek: Szabó Sáfár Bendek, Strenk Olivér, Gebei Bence, Soós Levente, Szűcs Ádám, Szekeres Tamás, Csergő Péter. Fekvők: Horváth Bendegúz, Barna Bence. Edzők: Vladimír Babic és Jávorics Gábor.

- Kiváló márciust tudhat maga mögött az U12-es csapatunk: előbb Valasské Meziricíben, egy bivalyerős mezőnyben hatodikak lettek, majd Zalaegerszegen a házigazdákkal döntőzve, első helyen végeztek, s végül Brnóból is arannyal térhettek haza a fiúk. Utóbbi alkalommal szinte vakon mentünk ki, nem ismertük a résztvevő csapatokat, ami nem akkora meglepetés, hiszen közel kétszázötven csapat játszik, csak ebben a korosztályban Csehországban! Sajnos az első meccsünk kezdése előtt tizenöt perccel érkeztünk meg, nem is volt nagy csoda, hogy 8-1-re felülmúlt minket a cseh Prostejov gárdája. Ezután szerencsére mindenki elkezdett lenézni minket, s mint később kiderült ez nagy hiba volt. A folytatásban ugyanis előbb a szintén cseh Chrudim alakulatát intéztük el 7-1-re, majd jött a házigazda, akikkel 5-3-at játszottunk, ezután a lengyel Janow csapatát 12-1-el múltuk felül, s végül a Milevsko csapatát vertük 3-1-re. Az előzetes célunk az volt, hogy nyerjünk öt meccsből kettőt, mondanom sem kell, hogy erősen túlteljesítették az elvárásainkat a játékosok.

A dunaújvárosiak tornagyőztes csapata: Horváth Bendegúz, Barna Bence, Szűcs Ádám, Gulácsi Ábris, Marsiske Hunor, Jelínek Demien, Kovács Viktor, Jadlószki Máté, Barna Dávid, Sztupa Aurél, Szekeres Tamás, Csergő Péter, Rozsnyai Bendegúz, Soós Levente, Strenk Olivér, Vámos Alfréd, Szabó Sáfár Benedek, Gebei Bence. Edzők: Vladimír Babic, Jávorics Gábor.

Tecnika Cup Brno U12, március 29-30.

Eredmények: DAB-Prostejov (CZE) 1-8 (0-5, 1-3), DAB-Chrudim (CZE) 7-1 (2-0, 5-1), DAB-Technika Brno (CZE) 5-3 (2-0, 3-3), DAB-Janow (PL) 12-1 (5-0, 7-1), DAB-Milevsko (CZE) 3-1 (1-1, 2-0).

A végeredmény: 1. Dab.Docler., 2. Technika Brno, 3. Chrudim, 4. Milevsko, 5. Prostejov, 6. Janow.

Torna gólkirálya Szűcs Ádám lett 11 találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!