Sport

2012.05.21. 16:33

Jégkorong-világbajnokság: az oroszok pontveszteség nélkül nyertek

Dunaújváros - A vébé után kiadott új világranglistán Magyarország jégkorong-válogatottja a tizenkilencedik helyen áll.

Agárdy Csaba

A finnsvéd közös rendezésű „A” csoportos jégkorong-világbajnokság vasárnap este befejeződött. A döntőben Oroszország 6-2-re verte Szlovákiát.

A bronzérem Csehországnak jutott, mivel a harmadik helyért lejátszott koradélutáni mérkőzésen 3-2-re megverték a finneket. Ez egyben azt is jelenti, hogy a házigazdák közül senkinek sem jutott érem.

A világbajnokság végeredménye: 1. Oroszország, 2. Szlovákia, 3. Csehország, 4. Finnország, 5. Kanada, 6. Svédország, 7. USA, 8. Norvégia, 9. Franciaország, 10. Lettország, 11. Svájc, 12. Németország, 13. Dánia, 14. Fehéroroszország, 15. Olaszország, 16. Kazahsztán.

A két utóbbi csapat jövőre Magyarországgal együtt szerepel a budapesti divízió I/A csoportos vb-n.

Oroszország teljesen megérdemelten szerezte meg az aranyérmet, hiszen végig kimagaslóan teljesített, nem véletlen, hogy pontot sem vesztett. A szlovákok második helye meglepetés, hiszen az elmúlt években általában a mezőny második felében helyezkedtek el, volt, hogy a bennmaradásért kellett megküzdeniük. A finn és a svéd szurkolók is biztos, nagyon csalódottak, hiszen hazai környezetben döntőbe várták válogatottjaikat. A csalódás kategóriába tartozik Kanada 5. az USA 7., Svájc 11. és Németország 12. helyezése is. A norvég és a francia drukkerek viszont valószínűleg nem panaszkodnak, mivel csapatuk 8-9. helyezése a vártnál jobbnak tekinthető.

A világbajnokság után kialakult az új világranglista, az élcsoport állása: 1. Oroszország, 2. Finnország, 3. Csehország, 4. Svédország, 5. Kanada, 6. Szlovákia, 7. USA, 8. Norvégia, 9. Svájc, 10. Németország.

Magyarország a tizenkilencedik és ez új csúcs, hiszen huszadiknál jobb helyen még sosem álltak a mieink.

A jövő évi „A” csoportot ismét a svédek és a finnek rendezik, csak ezúttal Svédország lesz az első számú házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!