Sport

2011.11.02. 03:26

Hatszáz kézilabdázó

Dunaújváros - A hetedik Üstökös Kupát rendezték meg Dunaújvárosban, amin most szombaton és vasárnap fiúcsapatok nem szerepeltek, csak lányok mérkőztek meg egymással. Közel hatszáz kislány, sok szülő, edző szakember is jelen volt.

Jankó Árpád

Takács Józsefné, az egyik szervező megnyugvással közölte a vasárnapi döntők közben: - Minden rendben zajlik. Eddig mindenki elégedett volt a szervezéssel. Érezni lehetett, de így is nyilatkoztak a résztvevők, hogy szívesen jönnek hozzánk Dunaújvárosba, pedig csak két hónap telt el a tanévből. Viszont sok tapasztalatot szereznek a gyerekek, az edzők, a szülők. És kirándulásnak sem rossz a máshonnan jövő gyerekeknek ez a két nap, amikor nemcsak küzdenek egymással, hanem beszélgetnek, és barátságok is köttetnek. Különösen a nagyobb lánycsapatoknál tapasztalhattunk jó színvonalat.

Tehát jó hangulatú, eseményekben gazdag, nagyszerű találkozója volt ez a két nap az ország minden szegletéből érkezett kislányoknak. Ikervárról Budapestről Szekszárdról, Szegedről, Kozármislenyből, Székesfehérvárról, Szombathelyről jöttek a pöttömnyi nyolcéves szivacslabdázók és a tizennégy éves már-már komoly színvonalat képviselő kézilabdázó lánykák. Szinte mindenki azért kedveli az Üstökös Kupát, mert ezen minden edző lemérheti csapata fejlődését.

Pődör Zoltánnak, a Szombathelyi Haladás VSE szakosztályvezetőjének, az MKSZ utánpótlás-bizottság tagjának volt miért örülnie. A szombathelyi csapatok remekeltek a kupán.

- Minden évben megmérhetjük magunkat, hol állunk, min kell változtatni. A mostani szereplésünk valóban nagyszerűre sikerült. Sokan kérdezik, tőlünk: a kosárlabda, a futball városában mi a titka a kézilabda egyre nagyobb népszerűségének. A válasz: a lelkesedés. No és az, hogy a Haladás befogadott bennünket. Óriási az érdeklődés. Már kétszáz gyerekkel foglalkozunk. Előbb-utóbb lesz Szombathelyen másodosztályú csapat. Nekünk biztosan van jövőnk.

Ahogy Szekszárdon is van jövője a kézilabdának. Farkasné Vörös Gabriella Korina édesanyja, kezében két dobverő, hóna alatt ásványvizes üvek, pólóján pedig a felirat: UKSE Szekszárd Szülői Csapat. - A nagyobbik lányommal is jártunk az Üstökös Kupára. Most a pici folytatja, aki válogatott akar lenni. Remek itt a hangulat, mi szülők pedig boldogok vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!