Sport

2011.06.30. 02:27

Szemi hazajön kapusedzőként

Dunaújváros - Bár a nyilvánosság számára még kevés a konkrét tény, a fontos hír, de a háttérben komoly munka folyik a dunaújvárosi női kézilabdacsapatnál.

Jankó Árpád

Ami viszont már-már biztos: a dunaújvárosi csapat stábja új szakemberrel bővül. Farkas Andrea, a Dunaferr egykori legendás kapusa lesz várhatóan a csapat kapusedzője. Szemi boldogan jön vissza legnagyobb sikerei színhelyére, de itteni munkája néhány megállapodás után lesz csak realitás.

Farkas Andrea jelenleg Dunaharasztin kapusedzőként dolgozik, kapustáborokat szervez gyerekeknek. De már a Vasasban is edzősködött. (Az ő tanítványa a válogatott Triffa Ágnes.) De ki ne maradjon a megtiszteltetést jelentő feladata, a serdülő leány válogatott melletti edzősködés. Sporteredményei közül pedig csak annyit: Andrea mindent megnyert a Dunaferr színeiben. Két magyar bajnoki címmel, három Magyar Kupa-elsőséggel, Szuperkupa aranyéremmel büszkélkedhet. És a végére hagytam a legnagyobbakat. EHF Kupa- és Bajnokok Ligája-elsőség a dunaújvárosi csapattal. Előzőleg a Fradi színeiben nyert négy bajnoki aranyat, négy Magyar Kupa-elsőséget. Később Franciaországban, Metzben, utána pedig Ljubljanában légióskodott. (Szlovén bajnokságot és Szlovén Kupa-aranyat nyert. Franciaországban is tagja volt a bajnokcsapatnak.)

A magyar válogatott kapusaként világbajnoki ezüstérmet, Európa-bajnoki bronzérmet, olimpián egy második és egy harmadik helyet szerzett (Atalanta, Sydney). Itthon nagy megtiszteltetésben volt része: 1999-ben a Magyar Köztársaság Ezüst keresztje kitüntetést kapta meg.

Farkas Andrea számára nem ismeretlenek a dunaújvárosi kapusok. Például Vig Viviennel is dolgozott már. (Mellesleg Vivien, aki egy évvel ezelőtt Győrből érkezett, csak kölcsönjátékosként, marad a dunaújvárosi együttesben.)

Azt mondhatjuk: Farkas Andrea hazajött!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!