Sport

2011.02.10. 03:29

Tavaszi rajt előtt

Dunaújváros - 2009 decemberében tragikus autóbaleset áldozata lett a DAC női kézilabdacsapatának fiatal játékosa, Gutenkunst Anna. Emlékére másodszor rendeztek tornát.

Jankó Árpád

A jó hangulatú versenyen kimagaslott Árva Csaba szakvezető társasága. Úgy látszott, jó erőben várja az NB II-es bajnokság Déli csoportjának tavaszi kezdetét a csapat. Ennek megfelelően a vasárnapi sorozatterhelés kimondottan hasznosnak mondható. Már most vasárnap is látható volt, hogy a csapat lendületes, gyors kézilabdát játszanak a hölgyek, és nem lehet panasz a szélsőkre, az átlövőkre sem. Árva mester következetes munkájának pozitív hatását mutatta az emléktornán a csapat teljesítménye.

A keret nem változott az őszi névsorhoz képest, s jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll a DAC. Még négy találkozó van vissza az alapszakaszból, és utána a legjobb öt együttes vesz részt a rájátszásban. A tavaszi nyitány szombaton kezdődik. A DAC ellenfele a Kistarcsa lesz, amely a bajnoki táblázat utolsó helyén várja a folytatást. Ennek megfelelően a dunaújvárosiaknak kötelező a rajtgyőzelem.

A csapat edzője, Árva Csaba optimistán várja a bajnokság második szakaszát.

- Amire volt időnk, azt elvégeztük. Hat hét állt rendelkezésünkre. Szeretnénk a rájátszás felső házában - az első ötben - folytatni a játékot. De minden az éles meccseken dől majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!