Sport

2010.03.30. 02:28

Hokiakadémia lesz

Székesfehérvár - Amit hétfőn lapunkban sejtettünk, azt tegnap bejelentették: szeptembertől megkezdi működését a megyeszékhelyen az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, amelynek vezetőedzője Kercsó Árpád lesz.

Bobory Balázs

- Alig több mint egy éve Csíkkarcfalván találkoztunk, akkor azon elmélkedtünk, hogy éppen Fehérváron nem került még szóba a neve, mint edző.

- Igen, emlékszem erre a diskurzusra. Akkor is azt mondtam, a Volánnál minden adott lenne, hogy remek játékosokat neveljenek, hiszen sok a gyerek, és adottak az infrastrukturális feltételek, profi a menedzsment. Sőt, már a Grenoble-ban kilenc éve megrendezett divízió I-es vb-n is azt nyilatkoztam, hogy Ocskay Gáborral verhetetlen páros lennénk, hiszen világszínvonalú módon menedzseli szeretett klubját, én pedig a szakmai tudásommal segíthetnék.

- Ennek ellenére eszébe jutott valaha is, hogy Fehérváron fog dolgozni?

- Bevallom, ebben már nem nagyon hittem. Ezért is ért villámcsapásként, amikor Ocskay Gábor felkért erre a feladatra. A szakosztályigazgató azt is felajánlotta, aludjak egy-két napot a döntés előtt, mire azt válaszoltam: egy pillanatot sem kell gondolkodnom, jövök, mert tudom, hogy itt nagyot alkothatunk, és ebből az egész magyar hoki profitálni fog. Elképesztő az itteni összefogás a hokiért!

- Melyik korosztály lehet az, amelyik Kercsó Árpád keze alól kerül ki, és nagy eredményeket érhet majd el?

- A nemzetközi erőviszonyok ismeretében szerintem az 1996-osok képesek lesznek az A-csoportos szintre eljutni, de lehet, hogy a 95-ösök is ilyen magasságokba jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!