Sport

2010.03.11. 03:27

Egy jót játszani

Dunaújváros - Egy MKB Veszprém elleni hazai derbi mindig más. Így van ezzel a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata is. Ilyenkor a lelátók megtelnek, reméljük így lesz a pénteki meccsen is.

Gallai Péter

 

A bakonyiak ugyan az esélyesek, de a dunaújvárosiak nem áldozati szerepre készülnek - a sok hiányzó, a sok sérült ellenére sem.

 

- Minden játékosnak nagy kihívás, hogy megmutathassa, mit tud a Veszprém ellen, nem kell mondanom, hogy ezekre a meccsekre mindenki odafigyel. Ki a válogatott szempontjából, ki az edzőjének bizonyíthat. Most igazán, meg lehet mutatni a képességeket. Azonban azzal nem szabad foglalkozni, hogy ki áll velünk szemben, a saját játékunkat kell jó hatásfokkal kivitelezni. A lényeg, megüssük azt a szintet, ami elvárható tőlünk. Tulajdonképpen ez a meccs már a négyesdöntőre való felkészülést is szolgálja. Azt majd meglátjuk, számszerűleg mire lesz elég a produkciónk, mondjuk egygólos sikerre, vagy döntetlenre. Persze, tisztában vagyok a realitással, de azért álmodozni mindig lehet, hiszen enélkül siker sincsen - fogalmazott jókedvűen Miss Zoltán, akit eddig elkerült az átok , azaz egészséges, tudja vállalni a fellépést holnap.

 

Miss arról is beszélt, hogy a védekezés magja nagyjából megmaradt a kiesettek ellenére is, leginkább támadásban kellett új embereket, az ifistákat beépíteni:

 

- Azért ők edzéseken gyakorolták már velünk a figurákat, de biztos más, hogy most sokkal több teher hárul rájuk. Jelenleg ez a legerősebb keretünk, ezzel a tizennégy emberrel kell kiállnunk. Remélem a közönség doppingolja majd a fiatalokat, nem minden nap lehet ilyen légkörben kézilabdázni. Nagyon számítunk a publikumra, nézzék meg a szezon során erőnfelül teljesítő lelkes kis csapatunk mire képes a Veszprém ellen. Azt mondom, a fergeteges buzdítás még a sérülteket is pótolhatja.

 

A veszprémiek tegnap este Tatabányán játszottak Magyar Kupa mérkőzést. Mocsai Lajos együttese számára ezután következik a dunaújvárosi vendégszereplés. Az MKB keretéből az elmúlt meccsekről a kapus Dejan Peric saroksérülés miatt hiányzott, Zarko Sesum a kulccsontját fájlalja, míg a műtött Marko Vujin csak most kezdte el az edzéseket. Ám mondani sem kell, hogy hármójuk nélkül is bivalyerős a bakonyiak kerete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!