Sport

2009.04.25. 02:27

A vihar lesz a hétvégén az úr?

Szahír - A vb-címvédő Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája érte el a legjobb időt pénteken, a Formula-1-es Bahreini Nagydíj első szabadedzésén.

Dunaújvárosi Hírlap

A második helyen a BMW-Saubert kormányzó német Nick Heidfeld, a harmadikon pedig csapattársa, a lengyel Robert Kubica végzett. Nem jó hír az F-1 szerelmeseinek - persze a csapatoknak sem -, hogy homokvihar zavarhatja meg a vasárnapi nagydíjat (14 óra), a világbajnokság idei negyedik futamát. A Bahrain Tribune című helyi lap csütörtökön azt írta, hogy a verseny idejére erős szél és homokvihar várható a szahíri pályán, a meteorológiai előrejelzések szerint 31 Celsius fokos hőség fogadja majd a csapatokat. A téli tesztidőszakban egyébként három istállónak - a Ferrarinak, a Toyotának és a BMW-Saubernek - félbe kellett szakítania gyakorlását, mert rendkívül kedvezőtlen volt az időjárás és a homok is zavarta a stábot.

Ebben a szezonban a természet már többször megtréfálta a mezőnyt: Malajziában a heves esőzés miatt a tervezettnél korábban, valamivel féltáv után le kellett állítani a versenyt, a múlt héten, Sanghajban pedig ismét az égi áldás volt az úr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!