Vereség itthon

2023.10.08. 20:40

A második harmad nem kellett volna - képgalériával

A jégkorongozók Erste Ligájában a Dunaújvárosi Acélbikák a címvédő Gyergyói HK-t fogadta.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A címvédésre készülő gyergyószentmiklósi csapat négy forduló után ötvenszázalékos teljesítményt mondhatott magáénak, vagyis nem vett valami fényes rajtot Szilassy Zoltán együttese. A székelyek hazai pályán 4–3-ra kikaptak a Corona Brassótól (a DAB pénteken 4–2-es vereséget szenvedett a Coronától Dunaújvárosban), Miskolcon pedig 5–1-re, s kétszer 6–3-as győzelmet arattak, előbb Debrecenben, majd Csíkszeredában.

DAB–Gyergyói HK 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

DAB: Kovács D. – Varga, Maarlena, Lorraine, Elomaa, Somogyi – Svars, Ahonen, Hadzinikolic, Koskinen, Sallanpaa – Sziszak, Moore, Dostálek, Nemes, Szalma 1 – Léránt, Marosi, Strenk, Pinczés O. Vezetőedző: Niko Eronen.

Gyergyói HK: Rinne – Jalonen, Haaranen, Bodó, Császár, Orbán B. – Fejes, Mesikammen, Sárpátki 1, Sylvestre 1, Vincze P. – Horváth J., Imre, Szigeti, Csiszer, DiDiomete – Vincze G., Silló Á., Kozma. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Az első harmad annak ellenére, hogy gól nem született, jó és lendületes jégkorongot hozott mindkét fél részéről, helyzeteket láthattunk itt is, ott is.

A második játékrészre – nem tudni miért – egy kicsit álmosan jött ki a dunaújvárosi alakulat. Ezt a vendégek is észlelték, és átvették a kezdeményezést. A harmad közepén ennek két gól lett az eredménye: a hetedik percben Sárpátki, öt perc múlva pedig Sylvestre volt eredményes (0–2).

A harmadik húsz percben a DAB mindent megpróbált azért, hogy változtasson az álláson. Azt kívülről nem lehetett megállapítani, hogy a gyergyóiak tudatosan, vagy a Bikák kényszerítése miatt, de leginkább az eredmény tartására törekedtek. A dunaújvárosiak támadtak, de igazi nagy helyzetet nem alakítottak ki. Az utolsó öt percben volt leginkább gólszerzésre lehetőségük, azonban a szerencsével is hadilábon álltak. Végül sikerült szépíteni, de ekkor már csak tizenhárom másodperc volt hátra. Niko Eronen kapus helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, ennek eredménye lett a DAB gólja (1–2).

Összességében az Acélbikák egy „egál ízű” meccset vesztettek el, elsősorban a második harmadban mutatott passzív játékuk következtében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!