Bodó Johanna Patrícia

2019.11.21. 07:00

Tv vs. Internet – leáldozik a televízió csillaga?

DSZC Szabolcs Vezér Szakgimnázium és Szakközépiskola, Pusztaszabolcs

Kiskoromban éltem a televíziózás virágkorát, fénypontját. Mindennapjaink alappillérévé váltak a különböző tv adások. Ki ne ismerné a Minimax, Boomerang, Cartoon Network-öt? Vagy az ezeken futó sorozatok, mesefilmek összességét? Diótörő, Vuk, Teletubbies, Süsü a sárkány, Hupikék Törpikék? Ugye mindenkinek az emlékezetében megmaradtak ezek? Nálunk elsősorban azt jelentette, hogy a tévénk elé bekuckóztunk, ezzel pedig a családtagjaimmal tudtam tölteni egy kis minőségi időt. Sajnos eltelt 10 év és sajnos egy korszak lezárulásával a tv helyét átvette az internet, szinte eggyé váltak. De ez hogyan is történhetett meg? A televízió idejétmúlt, lassabb és már kevesebb embert vonz magához, és adott műsortárral rendelkezik.

Az interneten bármit megkereshetünk, szocializálódhatunk. Az emberek életébe bevésődött és méltó helyét bebiztosította, és szerintem ott is fog maradni. Az évek elteltével az internet egyre jobban kinőtte magát, nagyon sok funkcióval rendelkezik, amivel megkönnyíti mindennapjainkat.

És hogy miért nőtt össze a 21. században a tv- és az internet? Sok válaszlehetőség van. Mivel mindenre képes a net, ezért szinte az összes műsor, sorozat, reklám, teleshop megtalálható rajta. De akkor miért van szüksége a tv-re az embereknek, ha átvette az uralmat az internet? Mert vannak olyanok, akik – sokak szerint – maradiak, nem tudják elfogadni, hogy a mai rohanó világban szinte minden változást a net okoz. Ezért a tv valamiféle megnyugvást okoz nekik.

Ne legyünk előítélettel az idősebbek iránt, fogadjuk el, hogy számukra a televíziózás jelenti a szórakozást és az ismeretszerzést. Ha mi is 50-60 évesek lennénk, akkor másként ítélnénk meg ezt a kérdést…

Végezetül csak ennyit: Mikor egy csillag kialszik, egy másik veszi át annak a helyét…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!