Rendőrségi

2012.07.10. 17:46

Naposcsibék ezrei pusztultak el a tűzben Mátyásdombon (frissítve)

Mátyásdomb - A padlástéri tűzben mintegy 13-14 ezer naposcsibe pusztult el hétfőn este. A lánglovagok gyors beavatkozásának köszönhetően az istálló földszintjére nem terjedtek át a lángok.

Fejér Megyei Hírlap

  Mintegy harmincezer naposcsibét éppen hétfőn, napközben telepítettek a baromfiistállóba, akkor még senki sem gondolta, hogy estére mivel is kell szembesülniük.
Tűz ütött ki a padlástérben  - észlelésekor azonnal riasztották a katasztrófavédelem siófoki, balatonfűzfői és veszprémi hivatásos tűzoltó egységeit, valamint a műveleti szolgálatot. Amint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk: a Petőfi utca végén egy 15-ször 100 méteres baromfiistálló palafedésű tetőszerkezete teljes terjedelmében égett, a tűzben a betonfödémes épület padlásterében mintegy 13-14 ezer naposcsibe elpusztult.
A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhető, hogy a földszinten lévő, körülbelül 40 ezer naposcsibét sikerült megmenteni a lángoktól. Az információk szerint személyi sérülés nem történt.



A vállalkozót hétfőn nem tudtuk elérni, de Tilhof István polgármester - aki végig a helyszínen tartózkodott  - elmondta: szörnyű volt látni, ahogy a hatalmas istálló padlástere lángolt. Az önkormányzat embereket biztosított a károk viszonylagos helyreállításához, akik ma már az épületnél dolgoztak. A polgármester arról is beszámolt, hogy a falu határában egy gazda árpaföldjén is tűz keletkezett hétfőn késő este. Szerencsére nagyobb kár nem esett, az istállótól érkező lánglovagok két szerkocsival gyorsan megfékezték a lángokat. Az árpaföld másik végében még ott álltak a kombájnok, a teherautók. A tűzoltóság mindkét tűzesetet vizsgálja, az okokról még nem rendelkezünk információkkal. A faluban a szóbeszéd persze arra is kiterjed, hogy ilyenkor a gyújtogató gyorsan halad...

Több ezer naposcsibe pusztult el a tűzben

Hétfőn este tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem siófoki, balatonfűzfői és veszprémi hivatásos tűzoltó egységeit, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot a Fejér megyei Mátyásdombra. A Petőfi Sándor utca végén egy 100x15 méter alapterületű baromfiistálló palafedésű tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzben a betonfödémes épület padlásterében 13-16 ezer naposcsibe elpusztult.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően a földszinten lévő körülbelül 40 ezer naposcsibét sikerült megmenteni a lángoktól - közölte kedden Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Szerző: V. Varga József, fmh.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!