Rendőrségi

2012.05.02. 15:04

Megszegte a távoltartást, megszurkálta feleségét, majd öngyilkos lett egy férfi

Csákvári otthonukban késsel támadt feleségére egy 55 éves férfi szerdán délelőtt. Az asszonyt több helyen megszúrta, a nő állapota életveszélyes. A szomszédok fogták le a feldühödött férfit, aki ezt követően ismeretlen helyre távozott. A rendőrök kora délután Gánt területén találták meg a szurkálót, miután végzett magával.

duol.hu

R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő szerdán tájékoztatott: a házasfelek között történt tettlegességről a sértett környezetéből érkezett bejelentés szerda délelőtt. A megállapítás szerint a férj behívta a szobába feleségét, majd előzetes szóváltás nélkül többször megszúrta. A feleség édesanyja - hallva lánya sikoltozását - kimenekült a házból, és a szomszédoktól kért segítséget. A férjet a szomszédok fogták le és vezették ki az udvarra, ahonnan a férfi ismeretlen helyre távozott. Az asszonyt az őt ért mellkasi és hasi sérülések miatt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították Székesfehérvárra, a Szent György kórházba.

A férfi felkutatására kereső akciót indítottak a bicskei rendőrök. Holttestét szerda délután Gánt területén találták meg egy hétvégi házas övezetben. A férfi önkezével vetett véget életének.

Az 55 éves csákvári férfi agresszív viselkedése miatt április 28-án, szombaton kért segítséget felesége a rendőrségtől. Akkor az ittas családfő őt és édesanyját fenyegette meg a nála lévő késsel, aminek hatására mindketten az utcára menekültek. A kiérkező rendőröknek az asszony megerősítette, hogy férje késsel fenyegette őket, és már máskor is megütötte, mindezt azonban a férfi tagadta. A feleség kérte ideiglenes megelőző távoltartás alkalmazását, aminek a hatóság helyt adott. A határozatot még aznap este kihirdették. A férfi - megszegve a határozatban foglaltakat - 29-én reggel visszatért otthonukba. Az ittas férfit a rendőrök a határozat megszegése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Április 30-án döntött a bíróság az ideiglenes megelőző távoltartó határozat megszegése ügyében. A férfit elzárásra ítélték. Az elzárás idejébe beleszámított a szabálysértési őrizet ideje is, így április 30-án szabadult. E mellett a bíróság további 30 napra elrendelte a férfivel szemben a megelőző távoltartást is. A következő két napban a férfi a településen tartózkodott egészen szerda délelőttig, amikor felhívta feleségét, hogy hazamenne összepakolni a holmiját.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlet miatt indított büntetőeljárást az ügyben - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!