Rendőrségi

2012.02.03. 20:18

Diákok bántalmaztak tanárokat Debrecenben

Két iskolában is összetűzésbe kerültek fiatalkorúak az intézmény pedagógusával csütörtökön Debrecenben; egy 16 éves fiú megütötte a tanárát, egy másik nevelővel pedig három diák került összetűzésbe - közölte a rendőrség péntek este az MTI-vel.

MTI

Kovács Károly, a Hajdú megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: az azonos épületben működő Nagysándor József Általános Iskolában és a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményben csaknem ugyanakkor történt a két eset. Az általános iskolában egy mozgáskorlátozott tanár szólított fel három - 15, a 16 és a 17 éves - diákot, hogy másszanak le a radiátorról. A fiúk erre közrefogták a férfit, egyikük hátulról belekarolva megemelte, és nem engedték tovább haladni a folyosón. A másik intézményben szintén csütörtök délelőtt a felügyelő tanárnő szólt rá egy 16 éves diákra, hogy ne szórjon napraforgómagot a földre. A fiú ezután arcon ütötte a tanárt, aki könnyű sérülést szenvedett.

Mind a négy diák ellen közfeladatot ellátó személy - pedagógus - elleni erőszak bűntettének gyanújával indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!