Rendőrségi

2009.03.25. 19:16

Szórólapok a gépkocsi-feltörések megelőzésének érdekében

Dunaújváros - A dunaújvárosi gépjármű tulajdonosok az elmúlt időszakban gyakran találhattak gépkocsijuk szélvédőjén rendőrségi, bűnmegelőzési célzatú szórólapokat.

MTI/AP

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya szóróanyagokkal is igyekszik felhívni a lakosság figyelmét a bűnmegelőzés és vagyonvédelem fontosságára.

 

 

 

A felhívás arra hívja fel a figyelmet, hogy a gépkocsi tulajdonosok ne hagyjanak értékeket járműveikben, hiszen a leparkolt gépkocsik nagy vonzerővel bírnak a tolvajok számára, főleg ha szemmel látható helyen értéket is rejt az utasterük. Nem egy esetben vonta már magára a tolvajok figyelmét egy-egy, az autóban hagyott táska, pénztárca, vagy éppen autórádió, GPS.

 

 

A rendőrség által kiadott szóróanyagokban található intelmek felhívják a gépkocsi-tulajdonosok figyelmét arra, hogy an előzzék meg a bajt, és figyeljenek értékeikre! Zárják be a járműveiket, és minden alkalommal vegyék magukhoz az indítókulcsot, ha csak rövid időre hagyják is el az autójukat, hiszen pillanatok alatt is megtörténhet a baj. Semmilyen értéket ne hagyjanak látható helyen a kocsiban!

A lakosság igen sokat tehet, és kell is tennie saját értékeinek védelme érdekében, megfelelő megelőzéssel és odafigyeléssel rengeteg időt, pénzt és bosszúságot lehet megspórolni. Sokkal hasznosabb megelőzni és elkerülni a problémákat, mint a már megtörtént bajt orvosolni - juttatta el honlapunkhoz is az információkat a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!