Rácalmás

2015.10.12. 12:44

A Szentivánéji álmot mutatta be a lelkes amatőr színitársulat

Rácalmás - Újabb remek Szentivánéji álmot tudhat magáénak a Rácalmási Játék Színkör. Tündérek és szerelmesek a művelődési házban.

Körmendi Erzsébet

 

A királyi pár csodálatos volt, lenyűgözte a közönséget

A szabadtéri előadást a nyári szabadságok és nyaralások miatt sokan nem tudták megnézni június 20-án, ezért komoly igény jelentkezett arra, hogy a Baksa László Rácalmásért-díjas pedagógus vezette Rácalmási Játékszínkör (RáJátSzik) újra bemutassa a kisváros közönségének Shakespeare híres művét, a Szentivájéji álmot. A művelődési ház nagyterme zsúfolásig megtelt szombaton este, a színészgárda gyermekszereplői között volt néhány változás, ám a színészi hév, a jelmez és a díszlet változatlanul erőssége volt a darabnak. Az Arany János által magyarra fordított műben tündérek, a királyi pár, ifjú szerelmesek és athéni kézművesek keverednek össze egy bolondos éjszaka játékos bonyodalmaiban. A képzelet szülte tündérvilág, a mesteremberek bohókás előadása és az athéni ifjak szerelmes kergetőzése a szerelem szépségét jelenítette meg, mégpedig RáJátSzik módjára.

Az amatőr színi társulat hétfőnként 18 órától tartja próbáit a művelődési házban. Várják mindazokat, akik csatlakozni szeretnének a kiváló csapathoz. Most Márkus István életét feldolgozó történelmi darabra készülnek, amit március 15-én mutatnak be.

Márkus István életét feldolgozó darabra készülnek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!