szponzorált tartalom

2019.09.13. 13:31

Milyen összetevői vannak a Méhpempőnek?

Az alábbi cikkben igyekeztünk összeszedni a Méhpempő összetevőit. Lássuk hát!

Acetilkolin

Felelős az agyi működésért. B-vitaminokkal együtt hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez, segít a zsírok és a koleszterin gyorsabb felszívódásában. A mozgásfunkciókban, a sejtek információátadásában és az ingerek érzékelésében is fontos szerepe van, mint például az éhség és a szomjúság érzése.

Alacsony acetilkolin termelődés esetén könnyebben kialakulhat az Alzheimer-kór. A májnak méregtelenítő feladata van, ezt segít a kolin ellátni, valamint megfékezi májban a zsírok lerakódását. Az epekövek kialakulásának veszélyét is jelentősen csökkenti.

10-HDA sav

Ez a sav csak a méhpempőben található meg, semmilyen más élelmiszerrel vagy táplálékkal nem tudjuk a szervezetbe bevinni. Vírusölő és antibakteriális hatású, hosszúláncú karboxilsav, amely a kóros elváltozásokat felszámolja. Segítségével a megbetegedések ritkábbak, és a gyógyulásban is nagy szerepe van, ugyanis felgyorsítja azt.

B-komplex vitamin

A tiszta méhpempőben megtalálható a B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B8-, B9-, B12-vitamin. A B1-vitaminnak a növekedésben van fontos szerepe, kisgyermekeknél ez nagyon fontos. A B2-vitamin a szemek, a száj és a bőr egészségéért felelős. A B3-vitaminnak a növekedésen és a bőr egészségén túl az idegrendszer fejlődésében és a fehérjék megemésztésében van szerepe.

A B5-vitamin stresszoldó, antidepresszáns vitaminnak is hívják. A B5-vitamin az alábbiak esetén nyújt segítséget:

  • kimerültség – mind szellemi, mind fizikai
  • korai öregedés
  • sérülések
  • visszeres fekélyek
  • vitiligo
  • pikkelysömör
  • magas koleszterinszint
  • hajtöredezés és hajhullás
  • pszichés zavarok
  • műtétek utáni lábadozás, sebek gyógyulása
  • szív- és érrendszeri betegségek esetén.
  • A B6-vitamin az izmok, az idegrendszer és a bőr szépségéhez járul hozzá. A B7-vitamin a máj megfelelő működéséért is felelős. A B8-vitamin az idegrendszert támogatja, valamint a bőr és az izmok épségben tartását segíti. A B9-vitamin a termékenység fokozásánál van jelen. A B12-vitamin segíti a jó emésztést, szerepe van a növekedésben, a vér és a bőr egészségében, valamint a fehérjék pontos felszívódásában.

    Royalactin

    Egyre több szakember igyekszik alátámasztani, hogy a royalactin segít a meddőség leküzdésében. Segít az öregedés lassításában, csökken a daganatos megbetegedés kockázata, szerepet játszik a máj regenerálódásában és az idegrendszer működésében.

    Nyomelemek és ásványi anyagok

    Kalcium, kálium, vas, nátrium, magnézium, króm, kobalt, réz, foszfor, jód, cink, fluor, kén, arany, ezüst, szilícium, bizmut, nitrogén és kén található a méhpempőben. Szervezetünk működéséhez rendkívül fontosak ezek a makro- és mikroelemek.

    Adenozin trifoszfát

    Az adenozin trifoszfát az összes izomsejtben jelen van, nélkülözhetetlen az emberi mozgáshoz. Törődni kell a pótlásáról.

    Prohormonok

    Mindkét nemnél segít a hormonok visszaállításában, férfiaknál emeli a tesztoszteron szintet, ezáltal emelve a nemi vágyat és a potenciát. Nőknél az ösztrogén és a progeszteron szintet segít a normál értéken tartani.

    Aminosavak és fehérjék

    A Mannavita Méhpempőben benne van mind a 8 aminosav, ami a szervezet számára elengedhetetlen. 18-25% körüli fehérjetartalma kiemelkedő.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában