Szponzorált tartalom

2022.09.29. 10:02

Tiszta íróasztal - neked dolgozik

Bár a mondás úgy tartja, hogy a zsenik átlátnak a káoszon, valójában valamiféle rendszerre mindannyiunknak szüksége van. A jól strukturált íróasztal megkönnyíti a munkavégzést, segít úrrá lenni a káoszon, ráadásul a közérzetedet is javítja. Lássuk, hogyan teremthetsz rendet magad körül.

Ne hagyd tornyosulni 

A rendezett, átlátható íróasztal segíti a hatékony munkavégzést. Mivel gyorsabban megtalálod, amit keresel, jobban tudsz a munkádra összpontosítani, és az egyes munkafázisok között is lényegesen könnyebben váltasz. A rendezetlen íróasztal ezzel szemben az előtted tornyosuló, megoldatlan feladatokra tereli a figyelmed, növelve a stressz, túlterheltség érzését. 

Praktikus és esztétikus megoldások 

A tiszta asztal elvén alapuló íróasztal rendezés szerencsére nem jelenti azt, hogy fel kell adnod azt a természetes igényt, hogy számodra kedves és esztétikus tárgyak, eszközök vegyenek körül munka közben is. Ma már változatos anyagú, méretű és mintázatú tároló rendszerek közül választhatsz, amelyek szabad teret engednek ízlésednek. 

Vedd át az irányítást 

Akár otthon, akár az irodában dolgozol, fontos, hogy mindennek alakítsd ki a helyét. Így nem kell felesleges keresgélésre fecsérelned az időt. A gyakran használt iratokat tárold egymásra építhető irattálcákban. A kevésbé, vagy már egyáltalán nem szükséges papírhalmazokat csoportosítsd megfelelően, majd szentelj nekik külön mappákat akár a polcon vagy az íróasztalod fiókjában. Szerteszét heverő tollak, sorkiemelők? Ma már számos több rekesszel rendelkező írószertartó, asztali rendszerező kapható, melyek segítségével elkülönítve, mégis egy helyen tarthatod az irodában használatos apróságaidat.  

Ha a nap folyamán mégis eluralkodik a káosz körülötted, munkád végeztével mindenképp szentelj pár percet annak, hogy minden a helyére kerüljön. Ha így teszel, reggel már nem kell az előző nap romjaival szembesülnöd, és újult erővel vághatsz neki a munkának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában