PR-cikk

2022.08.04. 08:00

Emelt érettségi nélkül is lehetsz egyetemista!

Nem lett elég pontod? Nem sikerült az emelt szintű érettségid? Jobb karriert szeretnél? Nem kell aggódnod van megoldás! A pótfelvételi időszakban lesz lehetőségetek egy szakot megjelölni!

2020-tól már kötelező az emelt szintű érettségi minden diplomás képzéshez. A Dunaújvárosi Egyetem kiváló választás azon személyeknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nem érik el a minimum 280 pontot, hiszen az intézmény öt területen indít felsőoktatási szakképzést (FOSZK). Ezen képzési formára nem szükséges az emelt szintű érettségi és már 240 ponttal bekerülhet a jelentkező a képzésre. Végzést követően, ha a résztvevő továbbtanul, akkor az ott tanult tantárgyakat beszámítják, többletpont is jár azonos alapképzésre való jelentkezéskor ÉS FONTOS! ezután a képzés után NEM KELL EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, ha alapképzésre jelentkezel. 

FONTOS! Erre a képzésre is a www.felvi.hu felületen tudtok jelentkezni, de emelt szintű érettségi nem szükséges!

Felsőoktatási szakképzési szakok a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • Gazdálkodási és menedzsment 
  • Gazdaságinformatikus
  • Mérnökinformatikus
  • Televíziós műsorkészítő
  • Műszaki (gépészeti specializáció)

Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen frissen végzett mérnökök átlagfizetése a legmagasabb az országban, de az intézmény nem csak ez miatt különleges.  Hisznek benned és partnernek tekintek, így veled együtt építik a karrieredet. Csupán 9% a lemorzsolódás, így a DUE a hallgatói sikeresség támogatásában országosan is élen jár. Minden elsőéves államilag támogatott képzési formára felvételt nyert nappalis hallgatónak 15.000 DUE ösztöndíj jár, és a kollégiumban is biztos a bejutás, melynek ellentételezése csak 5500 Ft/ hó az első 10 hónapban

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket. 

www.uniduna.hu

Népszerűsítő videó: https://www.youtube.com/watch?v=CPBHnUUgTKs

Dönts jól, dönts a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Pótfelvételizz a DUE-ra!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában