Szponzorált tartalom

2022.07.21. 12:51

A legjobban keresők közé akar tartozni? Legyen mesterdiplomás!

A mesterképzés megkezdéséhet szükséges egy alapdiploma, ezért olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik informatikai, mérnöki vagy műszaki területen szereztek diplomát.

Idén a pótfelvételi keretében a www.felvi.hu felületen azoknak is van lehetőségük beadni jelentkezésüket, akik nyelvvizsga nélkül vették át a diplomájukat.

A Dunaújvárosi Egyetem a következő mesterképzési szakokat indítja:

  • Tanári- mérnöktanári mesterszakok
  • Gépészmérnöki (MSC)

tanári mesterfokozat (MA) megszerzésének két alapvető útja van: az érettségi vizsgát követően öt éves osztatlan képzés és a már diplomával rendelkezők számára egy, másfél vagy kétéves képzés, az előzetes végzettségtől függően. Három szakirányban, az informatikai, a műszaki-gazdasági (belépési lehetőség műszaki menedzser diplomával) és a gépészet-mechatronikai szakirányban van lehetőség a diploma megszerzésére. A három szakterület tantárgyainak oktatására a szakképzési intézményekben (szakgimnázium, szakközépiskola), valamint a felnőttképzésben várják a végzett mérnöktanárokat. A képzés időtartama végzettség függvényében 2 félév – 4 félév.

A 4 féléves gépészmérnöki mesterképzés célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására; a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására; nukleáris, atomerőmű üzemeltetési feladatok ellátására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak ellátására; hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására, valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

A Dunaújvárosi Egyetem híres arról, hogy országos viszonylatban is széleskörben fogad be jelentkezéseket, így nem csak a szakirányos diplomások kerülhetnek be, hanem akár még nem azonos területen végzettek is. 

A képzésekre jó eséllyel bekerülhet a jelentkező, ha műszaki, mérnöki, oktatói, természettudományi, informatikai vagy hasonló tudományterülethez kapcsolódó diplomával rendelkezik. 

Népszerűsítő videó: https://www.youtube.com/watch?v=LaxT8_fvX6k

Jelentkezzen még most! Emelje egy magasabb szintre meglévő tudását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában