hirdetés

2021.11.25. 09:32

Apukaként is stílusosan

Sokszor van szó arról a jelenségről, hogy ha egy nő anya lesz, kicsit összekuszálódnak benne a női szerepek. Idő kell hozzá, hogy újra megtalálja magában azt a nőt, aki a szülés előtt volt. Még ha teljesen már nem is lehet ugyanaz, hiszen egy új női oldallal, az anyasággal lett gazdagabb.

Forrás: pixabay

Idő kell hozzá, hogy újra megteremtse, újra értelmezze önmagát a nő, nem csak belül, kívül is. Egy új stílus, egy vagány külső, a változás újdonsága segít a lelki változásokat is könnyebben feldolgozni. De nem csak az anyákkal van ez így, hanem az apákkal is. Bár erről ritkábban esik szó. Az férfiaknak is új életszakasz kezdődik. Ilyenkor talán egy kicsit elhagyják magukat, tudat alatt reflektálva arra a tényre, hogy már révbe értek, nincs szükség tovább a hódításra, most már a védelmező szerepe az övék. Hogy ne süllyedjenek bele ebbe akaratlanul is az apukák, nekik sem árt felfrissíteni a gardróbot és önmagukat néhány stílusos újdonsággal.

1.Mindenekelőtt az ápolt szőrzet

Természetesen az arc az, amit először megnézünk a másikon így rögtön szembetűnik, ha valaki elhanyagolja magát. Manapság újra nagyon divatos a szakáll, de nem mindegy hogyan hordjuk. Könnyű beleesni abba a hibába, hogy azt hisszük, elég csak hagyni nőni és kész. Pedig az igényes szakáll nem csak úgy nő, hanem a férfi növeszti. A szakállnak is pont úgy szüksége van az ápolásra, mint a hajnak. Jó döntés minden esetben használni rá szakállolajat, hogy legszebb fényében pompázhasson. A legfontosabb, hogy a széleit folyamatosan karban kell tartani, szépen levágni megfelelő ollóval, különben egy kesze-kusza nyakszőr csupán. De mielőtt nekiesnénk az ollóval, mindenképpen ki kell találni, milyen stílust szeretnénk képviselni. Ehhez nagyon fontos egy jól megválasztott frizura is. Legjobban akkor járunk, ha felkeresünk egy borbély szalont, amiből szerencsére újra nagyon sok van, és ott szakszerű segítséget kapunk mind a szakáll mind a frizura terén. És ezek összehangolásában. Egy apukának nagyon fontos az ápolt szőrzet, mert a gyerkőc előszeretettel csimpaszkodik a szakállba, szájba veszi, ízlelgeti, vizsgálgatja, hozzábújik, az apukája része és szereti.

Fotó: pixabay

2.Az örök érvényű farmer

 

Egy jó farmer az olyan dolog, ami senki szekrényéből nem hiányozhat. De ha az ember apa lesz, és kénytelen kicsit megkomolyodni, ebből is érdemes beszerezni egy klasszikus fazont a csőfarmerek és kopott imádottak mellé, ami kicsit reprezentálja „felnőtt” önmagát. A farmer évtizedek óta alap öltözéke nőknek és férfiaknak egyaránt. Az idők során volt mindenféle változata a trapéztól a csípőfarmeren át az extra szűkig. Az elmúlt pár évben a koptatott fazonok mellett a mindenféle módon szakadt farmer is divat nőknek, férfiaknak egyaránt. Nem baj az, ha valami laza programra készülünk. Ugyanakkor a klasszikus, egyenesvonalú, magas derekú, gombos sliccű, elnyűhetetlen modell be kell, hogy kerüljön a repertoárunkba. Próbáljunk ki több modellt is, hogy melyek azok a férfi farmerek, amik jól állnak nekünk. Nem biztos, hogy az passzol a legjobban az alkatunkhoz, ami a legdivatosabb vagy a legjobban tetszik első ránézésre. Egy jól megválasztott, kényelmes nadrágban könnyedén lehet játszani a gyerekkel a játszótéren, homokozóban ücsörögni és fára mászni is.

3.Extra kiegészítők

Igaz, hogy már nem a zsebórák és nyakkendők világát éljük, de attól még nem kell elvetnünk az ilyesmiket. Ha nem olyan a munkakörünk, hogy kötelezően elegánsan kell járnunk, netán öltönyben, izgalmasan játszhatunk a kiegészítőkkel. Például az unalmas nyakkendők helyett választhatunk alternatív formákat, ilyen például a fából készült csokornyakkendő. Többféle fából és mintával létezik, igazán egyedi viselet. És ha tovább akarjuk fokozni a megjelenést, hordjunk hózentrógert vagy becsesebb nevén nadrágtartót. Találunk belőle bőrbetéteseket, gombosakat és bátrabbaknak színeseket is. A megfelelő inggel párosítva páratlan viselet. És mindezeken a korona lehet egy kalap és/vagy egy sál. A kalapoknál ügyesen kell kiválasztani, hogy mi illik az arcformánkhoz. Úgy tűnhet, hogy ezek mind egy letűnt kor kiegészítői, de nincs így, csak ízlésesen kell őket hordani. Az efféle klasszikusok igazából sosem mennek ki a divatból, ráadásul most új reneszánszukat is élik. Mindez kaphatók gyerekméretben is, így összeválogathatunk egy apa-fia szettet, garantált sikert fogunk vele aratni.

 

Fotó: pixabay

Igazából rengeteg lehetőségünk van rá, hogy stílusosak legyünk, de mindig az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat abban, amit hordunk. Találjuk meg a leginkább önazonos holmikat, merjünk bátran kísérletezni meglepő darabokkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában