szponzorált tartalom

2021.08.12. 11:56

A stílusos öltözék javítja az énképet és önbizalmat ad

Sokan azt gondolják, hogy az aktuális öltözködési trendet szükséges követni ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Fotó: Shutterstock

Voltaképpen a ruha, ami rajtunk van, meghatározza a hangulatunkat és befolyással van az énképünkre. Viszont akkor is rendben lehet az önbizalmunk, ha nem a legdivatosabb ruhákat viseljük, viszont a személyiségünkkel, a stílusunkkal és a habitusunkkal összhangban álló ruhákat válogatjuk magunknak össze.

Lépések az öltözködés terén, hogy magabiztosabbá váljunk

Gondoljunk csak bele, amikor a lakásunkat tervezzük meg, akkor sok mindent alaposan megfontolunk. Hosszú hetekig, hónapokig gondolkodunk a bútorok stílusán, anyagán és színén, hogy azok remekül passzoljanak a térbe. Még a kiegészítők kiválasztásánál is sokat töprengünk, hogy valóban minőségi, a lakáshoz illő és persze az igényeinknek megfelelő dekorációk, kiegészítő elemek mellett döntsünk. Nincs ez másként még akár a ruhaszárító vásárlásánál sem. Határozhatunk a fa, a fém, vagy a bambusz anyagból készült mellett és a család létszáma a ruhaszárító méretét is befolyásolhatja. A ruhaszárító színe is lényeges szempont lehet, hiszen nem tartjuk lényegtelennek, hogy az adott tárgy fekete, szürke, fehér vagy kék színben pompázik. Ha a lakásunk berendezését és kiegészítőit illetően kellő magabiztossággal rendelkezünk, akkor a saját ruháinkat illetően, miért nincs meg bennünk ez a fajta önbecsülés?

A fotó forrása: Creative Lab / Shutterstock.com

El is érkezett az ideje a lakásban felelhető ruhaszárítók közelébe sétálni, lekapkodni az összes ruhaneműt és elajándékozni, hogy végre olyan ruhákat öltsünk magunkra, amelyek elősegítik, hogy magabiztosabbá váljunk a munkahelyen és a magánéletünkben.

Az emberek különféle stílusokkal rendelkeznek. A divatos stílus nem azt jelenti, hogy az aktuális trendeket követjük, hanem mi alakíthatjuk a divatot és úgyis lehetünk trendik, ha a saját stílusunknak megfelelő ruházatot viseljük. Döntsük el, hogy milyen stílust képviselünk és a jövőben csakis az ilyen ruhákat válasszunk az üzletekben. Lehetünk lezserek, visszafogottak, színesek, az alapszíneket preferálók, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben és persze a ruháinkban.

Ahhoz, hogy magabiztosak legyünk, elengedhetetlen, hogy a megvásárolt ruhák kényelmesek legyenek. A kényelem egy olyan kulcsfontosságú tényező, amely fölött nem lehet elsiklani. Hiába divat a szűk farmer, ha van egy kis súlyfölöslegünk és a legnagyobb méretű slim farmerben is kényelmetlen a mozgás, a mindennapi tevékenység elvégzése.

Az önbizalom alapja, önmagunk elfogadása. Ehhez önismeretre és némi önkritikára is szükség van. Hiába tetszenek nekünk egyes ruhadarabok, ha azok előnytelenül állnak. Minél jobban ismerjük és elfogadjuk önmagunkat, annál jobb lesz a ruhaválasztásunk is. Hiszen a saját testünk, adottságaink és hátrányaink ismeretében, egyre több olyan ruhadarabot fogunk vásárolni, amelyek kiemelik előnyös tulajdonságainkat és gondosan eltakarják azokat a testrészeinket, amelyek nem tökéletesek. Az önelfogadás az első lépése a divatos öltözködésnek.

Ha már tudjuk, hogy milyen pulóverek, pólók, zakók, szoknyák, nadrágok állnak nekünk jól, akkor már csak azt kell eldöntetünk, hogy mely színek passzolnak leginkább az egyéniségünkhöz. Ehhez ismét csak önmagunk ismeretére van szükség. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a bőrtónusunkhoz milyen színek illenek. Azt is jó tudni, hogy az alapszínek, mint a fekete és a fehér, magabiztos személyiségről árulkodnak, viszont ezeket a színeket kiegészíthetjük a saját, a kedvenc színeinkkel, hiszen ezzel is fokozhatjuk az önbizalmunkat és egy egészséges énképpel rendelkező személy benyomását keltjük, merthogy önmagunk, a stílusunk ismerete, és az öltözködési szokásainak megfelelő kialakítása azzá is varázsol bennünket. És legközelebb, amikor a ruháink teregetésére kerül sor a mosást követően, már büszkén vallhatjuk, hogy nem csupán a ruhaszárítónk passzol tökéletesen a lakásunkba, hanem a rajta száradó ruháink is nagyszerűen tükrözik az egyéniségünket, a stílusunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában