szponzorált tartalom

2021.06.01. 15:36

Igaz vagy hamis: mítoszok az alapozókról

Fotó: makeup.hu

A sima, hibátlan bőr mindenféle pattanás vagy heg nélkül – a legtöbb nő álma

A sima, hibátlan bőr mindenféle pattanás vagy heg nélkül – a legtöbb nő álma. Az idő múlásával ez egyre ritkább. Pontosan ezért találták ki az alapozókat, hogy elősegítse a varázslatos megjelenést. Sokan még mindig azt hiszik, hogy káros a bőrre tekintve – tényleg így van?

Az első fő hiedelem szerint tilos minden nap alapozót használni. Ez a múlt századból megmaradt mítosz sokakban ma is nagy kérdőjel. A napjaink modern technológiáival létrehozott készítmények nem csupán mindennapi használatra alkalmasak, hanem gyakran ápoló komponenseket is tartalmaznak (természetesen a jó minőségűek). Ezekből számos megtalálható a https://makeup.hu/categorys/23449/ linkre kattintva. Emellett az alapozó egyfajta védőrétegként működik a külső tényezők káros hatásaival szemben: nem engedi, hogy a szennyeződések vagy a por behatoljon a bőrbe, ezáltal megakadályozza a pattanások kialakulását.

Eltömíti a pórusokat?

Igen, a rossz minőségű valóban sok problémát okozhat a bőrnek. Az eltömődött pórusok azonban a nem megfelelő tisztítás miatt jelentkeznek, nem feltétlenül az alapozó a hibás. A sminkeltávolítás a bőrápolás külön szakasza. Sokszor a lányok figyelmen kívül hagyják, és csak micellás vízzel tisztítják meg az arcukat. Ez viszont kevés, hiszen a tartós smink eltávolításához kétfázisú termékek, vagy hidrofil olajak szükségesek.

Az SPF tartalmú alapozó elég a mindennapi napvédelemhez

Bőrünk ápolást igényel mind az UVA, mind az UVB-sugarak ellen. Az UVB-sugarak behatolnak a bőrbe, és hozzájárulnak a leégéshez és a bőrbetegségek kialakulásához, de ellenük védelmet nyújthatnak a felhők, a ruházatunk vagy az ajtók/ablakok. Az UVA-k veszélyesebbek. Mivel nem véd meg tőlük szinte semmi, így behatolnak a bőr mély rétegeibe és szabad gyökök képződését okozzák, amik idővel pigmentfoltokat képeznek, vagy korai ráncvonalakat. A legtöbb kozmetikum maximum 10-30 SPF-et tartalmaz, ami csak az UVB-sugarak elleni védelmet jelent. Ezért érdemes még külön napvédő krémet használni, különösen a nyak területére.

“Nincs értelme drága alapozót venni, úgyis olyan lesz, mint az olcsóbb”

Gyakran hallhatjuk ezt a kifejezést, olyanoktól, akik még nem próbáltak drága és jó minőségű termékeket. A Makeup szakértői szerint az alapozónak és mindennek, ami kifejezetten érintkezik a bőrrel, a legjobb minőségűnek kell lennie. Ez nem azt jelenti, hogy “horror összegért” kell beszerezni a sminktermékeket. Például a L`oreal számos márka tulajdonosa, ez alapján rengeteg terméket bocsát piacra. Először a luxus kategóriába kerülnek, majd egy idő után a megfizethető csoportba. Érdemes megfigyelni a hasonló újdonságokat, hiszen sokkal könnyebb beszerezni egy kiváló alapozót, mint azt gondolnánk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában