szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:28

Asztalos szerszámok hobbi célra

Carpentry or woodworking background with copy space. Old carpentry tools and wood shavings on a workbench. Woodworking, craftsmanship and handwork concept, flat lay

Forrás: freepik

Fotó: Andres Victorero Rey

Az asztalos szerszámok nemcsak a műhelyekben, hanem otthon is jól jönnek. Aki szeret barkácsolni, az általában valamilyen faanyagot használ, mivel egyszerűen alakítható és tartós végeredmény készíthető belőle. Főleg manapság kerültek rivalda fénybe az asztalos szerszámok, és ez alaposan meglátszik a keresleten is.

Mostanában, sajnos vagy nem sajnos, mindenkinek több szabadideje van, a vírushelyzetből kifolyólag. A legtöbben igyekszünk hasznosan eltölteni a plusz szabadidőt. Nem olyan régen még unatkozni sem volt időnk, most meg azon kapjuk magunkat, hogy asztalos szerszámokkal a kezünkben fúrunk, faragunk, csiszolunk, gyalulunk. Az internet térhódításának köszönhetően közelebb kerültek hozzánk ezek az eszközök, mint valaha. Most már csak be kell írnunk, hogy honnan vásárolhatunk kézi gyalut, vagy asztalos szorítókat, és még azt is megtaláljuk, hogy miként kell ezeket használni.

A kézi asztalos szerszámok sohasem mennek ki a divatból. Annak ellenére, hogy már nagyon sok asztalosipari gép vált elérhetővé az átlagfelhasználóknak is az elmúlt években, a kézi asztalos szerszámokra mégsem csökkent a kereslet.

Az igazán finom és részletgazdag munkák ezeknek a segítségével születnek. Mielőtt belevágnánk egy projektbe, mindenekelőtt meg kell győződnünk róla, hogy megvan-e minden, amire szükségünk lehet a kézi asztalos szerszámok közül. Sokan nem is hinnék mennyire megkönnyítheti a munkát egy fakalapács, vagy egy japán fűrész. Pedig ezeket sem szabad kihagyni a repertoárból, főleg akkor, hogyha bútorkészítéssel szeretnénk próbálkozni.

Számos leírás és oktató videó áll a rendelkezésünkre, ezért bárki belekóstolhat abba, hogy milyen a kézi asztalos szerszámokkal valami nagyszerűt és maradandót alkotni. A hatékony munka érdekében ne korlátozzuk az eszköztárunkat csak és kizárólag kézi szerszámokra, hiszen a precíz vágatok kivitelezése érdekében szükségünk lehet például egy körfűrészre és a furatok készítéséhez pedig értelemszerűen egy fúrógépre. Minél jobban felszerelkezünk ezekkel az eszközökkel, annál jobban kiterjeszthetjük a határainkat a kivitelezést illetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában