szponzorált tartalom

2020.11.16. 12:35

A legjobb karácsonyi gyerekfilmek

A szeretet ünnepe a családé, nem kérdés! Hogy idén milyen lesz az év vége, nem tudhatjuk, egy biztos, nincs karácsony Grincs nélkül.

Ha esetleg Te nem így gondolod, és idén inkább valami kevésbé populárissal készülnél az ünnepre, igazad van. Vannak azonban olyan történetek, amiket egyszerűen nem lehet nem ismerni. Hogy nehogy lemaradj valamelyikről, összegyűjtöttük a legismertebbeket, amik elé bármekkora gyerekkel leülhettek az adventi időszakban. Lesz itt szeretetéhes szörny, száguldó rénszarvas és Mikulás is, hiszen akkora ez a világ, hogy minden belefér!

Változatos karácsonyi szimbólumok

A Grincs az amerikaiak egyik kedvenc történetében bemutatja, hogyan lopta el a Karácsonyt a zöld színű, szőrös lény. A szórakoztató történet Jim Carrey zseniális játékával vált örökéletűvé. Az élőszereplős film főszereplője a kik által lakott Kifalvától északra, a Kobak-hegyen lakik Max nevű kutyájával egy barlang mélyén. Ki nem állhatja sem a karácsonyt, sem a kiket, mert rossz emlékeket őriz az ünnepről, ezért elhatározza, hogy tönkreteszi az egész évben várt ünnepet. Egy kislány, Cindy Lou szeretete azonban elgondolkodtatja, és a végén mindenki együtt ünnepel. Az egész estés film felnőttek számára is elgondolkodtató mondanivalóját a kislány fogalmazza meg: a karácsony szellemét nem lehet boltban megvásárolni.

A másik híres amerikai animációs fantasy kalandfilm, a Polár Expressz is élőszereplős animációként elevenedik meg a filmvásznon. Ez a történet szintén a karácsony lényegével és értelmével foglalkozik, a karácsonyra való készülődés során ideális filmválasztás. A mesés elemekkel átszőtt történet főhőse nem hisz a Télapó létezésében, ezért amikor az Északi-sarkra tartó Polar Expressz eljön érte is, hogy hozzá hasonló pizsamás gyereket vigyen hozzá, nem tudni, hogy ez a valóság vagy csupán egy szép álom.

Te láttad mindet?

A 21. századi Télapó természetesen kütyük és számítógépek között él, és az ajándékozást a parancsnoki bázisról irányítja. Már nem rénszarvas, hanem szuperszonikus szánnal járja be a világot. Egy alkalommal azonban hiba történik, egy kislány ajándék nélkül marad. A Télapó fia, Karácsony Artúr a régi szán és az öreg rénszarvasok segítségével próbálja megmenteni a helyzetet.

Ahogyan a főszereplők számára a tanulság életre szóló, úgy mi is rácsodálkozhatunk a karácsony igazi értelmére és mondanivalójára ezekkel a filmekkel.

Családi karácsonyi filmezés

És persze ne feledkezz meg a Tim Allen főszereplésével készült Télapu című filmről sem. Képzelj el egy kimért üzletembert, aki nem hisz a Télapóban, de a Mikulás balesete miatt megörökli tőle a télapóságot. Végül megbarátkozik a szerepével, pocakot és szakállat növeszt, hogy a szarvasok segítségével szétossza az ajándékokat.

Ha a Te gyereked is ábrándozik róla, hogy felkeresi a Mikulást, ezek a történetek neki szólnak. Segíts neki, hogy Ő is felkészülhessen a szeretet ünnepére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában