szponzorált tartalom

2020.01.15. 10:58

Miért az egyik legkiválóbb választás a szarvashús a vöröshúsok világában?

A szarvashús elsőrangú választás a gasztronómiai különlegességeket kedvelők számára, hiszen az alacsony zsírtartalom mellé kifejezetten magas fehérjetartalom és markáns ízvilág társul. Ismerje meg, hogy miért érdemes szarvashúst fogyasztani az éttermekben és akár otthon, a hétköznapokban is.

A tökéletes szarvashús ismérvei

Legyen szó akár vad vagy tenyésztett szarvasról, a vöröshúsok világában a szarvashúsok mindig a legelőkelőbb fogások közé tartoznak, még a legmagasabb szintű gasztronómiában is. Akik még csak a vörösborban pácolt szarvashúst kóstolták meg, azok számára a hús íze akár túlságosan robosztus is lehet, azonban számos egyéb módon is elkészíthető a comb és a lapocka is. A frissen vágott szarvashús állaga akkor tökéletes, ha nem túlzottan kemény, hiszen így könnyen szeletelhetővé válik.

A szarvashús ízét és jellegét tekintve sokan a marhahúshoz hasonlítják. Számos ember össze is szokta keverni a szarvashúst és a marhahúst, hiszen a kiváló elkészítésnek köszönhetően mindkettő jellegzetes, de nem túlzottan erős ízvilággal és kellemes állaggal rendelkezik. A nyári szezon után érdemes vadhúst vásárolni, azonban a tenyésztett szarvashúsok az év minden napján elérhetők az éttermek és a vásárlók számára. A Matusz-Vad Webáruházban kapható szarvashúsok a legmagasabb szintű gasztronómia számára is tökéletes minőséget nyújtanak, így a legkifinomultabb ízléssel rendelkező vendégek is garantáltan elégedettek lesznek az ízekkel.

A szarvashús pozitív egészségügyi hatásai

A szarvashús kifejezetten sovány, ezért a zsírtartalma jelentősen átlag alatti a népszerű vöröshúsok között. Az alacsony zsírtartalom azonban magas fehérjetartalommal párosul, amelynek köszönhetően a szarvashúsok a sportolók, illetve a diétás étrendre különleges figyelmet fordító emberek számára is tökéletesen fogyasztható ételek. Vasban különösen gazdag a szarvas lapocka, comb, illetve a nyak és lábszár egyaránt, ezért a fogyasztásuk hatékonyan akadályozza meg a vérszegénység kialakulását. A húsban található jelentős mennyiségű B2- és B3-, továbbá B6- és B12-vitaminok csökkentik a szívroham és a stroke kockázatát.

Linolsavban szintén kifejezetten gazdag a szarvashús, amely kutatások szerint a rákos megbetegedések és szívbetegségek ellen egyaránt hatékony védelmet képest nyújtani. Az egészséges táplálkozás egyre széleskörűbb elterjedésének köszönhetően a szarvashús fogyasztás hazánkban is megnőtt, és egyre nagyobb a kereslet irántuk az éttermekben, illetve a húsboltokban is. A szarvashúsok fogyasztása az előbb felsorolt tényezőkön kívül számos további egészségügyi pozitívummal jár, és szerencsére mindenki bátran fogyaszthatja a belőlük készült fenséges fogásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában