szponzorált tartalom

2019.07.17. 10:45

A legszebb dekorációs világítások

Imádjuk a nyarat, ilyenkor a legtöbb időt a szabadban szeretjük eltölteni. Még az esti órákban is imádunk a teraszon vagy a kertben ücsörögni, gyönyörködni a napnyugtában. Ahogy a nap nyugovóra tért, a kertben átveszik az uralmat a világítási megoldások. Ezek segítségével ilyenkor otthonunkat mesebeli kastéllyá is változtathatjuk.

A napelemes megoldások

A kerti lámpák napelemes működési rendszerrel is felszereltek lehetnek. A napelemnek köszönhetően az üzemeltetési költsége ezeknek a lámpáknak semmibe nem kerül. Bár a LED technológia felhasználásának köszönhetően amúgy is elenyésző lenne, de így még ezt a keveset is megspórolhatjuk.

A napelemes kültéri megoldások legtöbbje még intelligens fényérzékelővel is felszerelt. A sötétedést érzékelve automatikusan bekapcsolnak. A napfelkeltét követve a világítási erősségük folyamatosan halványodik, majd amint a nap visszaveszi a fény uralmát, a lámpák visszahúzódnak a háttérbe.

Kerti lámpák lehetőségei

Az egyes lámpák megjelenésükkel különböző korszakokra emlékeztetnek. Bármilyen lakberendezési stílus vagy korszak stílusához illeszkedő lámpákat is választhatunk. Legyen retro vagy vintage, esetleg bohém, a lámpák külalakja képes illeszkedni a stílushoz.

A lámpák nem csak stílusirányzatokat képesek követni, megjelenésük is már bőven túl mutat a csillárokon és a fali megoldásokon. Bármilyen hihetetlen, de már kedvenc állatunk is megjelenhet világítótest formájában. Praktikusságuk mellett megjelenésük miatt is szerethetjük ezeket ennyire.

A dekorációs lámpa kivitelek megjelenésükkel olyan jó érzést kelthetnek bennünk, hogy gyakran előfordul az is, hogy még a nappalinkba vagy a gyerekszobába is magunkkal visszük azokat. Otthonunkban egyes kivitelek kitűnőek éjjeli fényként is használhatóak.

Dizájn megoldások

Egy egyszerű lampionsor, egy villogó villanykörte füzér sok-sok vidámságot csempész a hétköznapok szürkeségébe. A füzérek alkalmasak önálló használat mellett egyedi alkalmak, rendezvények, születésnapok vagy bulik kiegészítőjeként is.

A karácsony az az ünnepünk, amikor a legtöbbet foglalkozunk a dekorációval. A karácsonyi világítási kivitelek mellett a hétköznapi lámpasort is használhatjuk ötletesen ünnepi dekorációként. De visszafelé is igaz lehet, az ünnepi megoldásokból is egyedi színvonalas kreációkat készíthetünk a mindennapokra.

A világítástechnika területén a LED megoldásnak köszönhetően eddig ismeretlen ajtók nyíltak meg számunkra. A világítási lehetőségek száma szinte végtelen. Az abszolút tündérmese érzést keltik valóra a LED fényhuzalok. Egyszerre meseszerű és gyönyörű képvilágot idéznek meg. Elhelyezésüknek csak a fantáziánk szabhat határt. Feltekerhetőek fára, oszlopra, de pavilonok oldalán is jól fog mutatni. A családod és vendégeid ámulatát is elérheted ezekkel a dekorációs világítás megoldásokkal. Segítségükkel megteremtheted azt a helyet, ahol mindenki jól érezheti magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában