szponzorált tartalom

2018.11.29. 20:33

Mikor és mire való a szecskázó?

A szecskázók és az aprítók igen széles körben használt eszközök, így nem csak a mezőgazdaságban találhatóak meg de találkozhatunk velük az erdészetben, a városszépítésben és még a magánlakások udvaraiban is.

A különböző méretű és teljesítményű szecskázók ugyanis képesek a növényi részek összedarabolására és aprítására. Nem csak a kerti gazt és ágakat, de az út melletti fák lelógó ágait vagy a különböző takarmányok szárait is könnyűszerrel darálhatjuk fel vele. Léteznek már benzines és elektromos változatok is, amelyek különböző méretekben kaphatóak és különböző teljesítménnyel rendelkeznek. A méretük és teljesítményük pedig általában be is szokta határolni a felhasználási területüket, ezért a kisebb változatokat már a családi házak udvarán is megtalálhatjuk.

Mi a különbség a szecskázók és az aprítók között?

Bár felhasználásukat tekintve mind a szecskázóval, mind pedig az aprítóval azonos tevékenységeket tudunk elvégezni, mégis különböző modellekről van szó. Ezek a gépek hatékonyan képesek mindennemű növény visszamaradt részét feldolgozni környezetbarát módon. Azonban a szecskázók két vagy több késsel felszerelt tárcsával dolgozzák apróra a darabokat. Ezek a darabok felhasználhatók akár dísznövények és díszfák mulcsozó anyagaként vagy komposztálhatóak is. Az aprítókban viszont csupán egy erős munkahenger dolgozik, ez darabolja fel a hulladékot. Az aprító nagyobb darabokú hulladékokat eredményez, amely akár fűtő anyagként is felhasználható. Az üzemi változatok méretükben, teljesítményükben néhánya funkciójukban is eltérhetnek a kerti változatoktól.

Használt takarmány szecskázók és tartozékok az interneten

A mascus.hu webcímen elérhető, használt mezőgazdasági gépek adásvételével foglalkozó internetes portálon mindent megtalálunk amire gazdaságunknak szüksége lehet. Nem csak traktorokat, kombájnokat, vető és ültető gépeket, talajművelő gépeket, gyümölcs és borászati gépeket, de permetező gépeket, burgonyagépeket, talajművelő gépeket, rakodókat és kotrókat, szüretelőket és szálastakarmánygépeket is találunk a kínálatban. A szálastakarmánygépek és szecskázók alatt pedig óriási kínálat várja a szecskázók és egyéb szálastakarmányozási gépek iránt érdeklődőket is. Csupán néhány kattintással vásárolhatunk vállalkozásunk számára akármilyen gépet, eszközt, felszerelést vagy alkatrészt akár a világ másik feléről is.

A világ legnagyobb szecskázó gép márkái közül válogathatunk!

A mascus.hu oldalon a világ minden tájáról vásárolhatunk másodkézből, használt takarmány szecskázó gépeket és tartozékokat, így Németországból, Dániából, Svédországból, Norvégiából és az Egyesült Államokból is. A közel 1000-es nagyságrendű termékkínálat között megjelennek a világ legnépszerűbb márkái is, így találhatunk CLAAS, John Deere, Kuhn, Kemper és Kverneland szecskázókat is. A több száz terméket felsorakoztató találati listában tudunk szűrni névre, árra, típusra, márkára, gyártási évre, kontinensre és országra is, de akár képek vagy állapot alapján is böngészhetünk. Az óriási kínálat között pedig biztosan mindenki megtalálja a saját maga igényeinek megfelelő használt szecskázó gépet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában