ékszerek

2017.11.13. 08:00

Tudd meg milyen fülbevaló illik arcformádhoz (x)

A megfelelő ékszer kiválasztása nem csupán azon múlik, melyik darab felel meg az egyén ízlésének. Ha arra vágyunk, hogy ékszerünk valóban azt a hatást érje el, amit alapvetően az ékszer, mint kiegészítő elérni hivatott, tehát, hogy kiemelje előnyös adottságainkat és emelje ragyogásunk fényét, akkor nagyon akkurátusnak kell lennünk.

Csak olyan ékszert válasszunk, amely illik is hozzánk. A fülbevaló kiválasztásánál öt fő szempontot kell figyelembe venni, mutatjuk, melyek ezek, fontossági sorrendben:Csak olyan ékszert válasszunk, amely illik is hozzánk. A fülbevaló kiválasztásánál öt fő szempontot kell figyelembe venni, mutatjuk, melyek ezek, fontossági sorrendben:

  •  Arcforma
  • Szemszín
  • Hajviselet
  • Hajszín
  • Aktuális öltözék
  • Ezek közül az arcforma és szemszín azok, melyek nem változnak, így fontos, hogy a kiszemelt ékszer mindkettőhöz passzoljon. A fülbevalógyűjteményből aztán, az aktuális viselethez már könnyebb jól választani, ha a két fő feltételnek mind megfelel.

    Arcformából hat típust különböztetünk meg: ovális, kerek, hosszúkás, szív alakú, szögletes és „gyémánt”. Mindegyikhez írunk egy-egy ismert példát, hogy könnyebb legyen elképzelni, és megállapítani, milyen a sajátunk. Ovális arca van Cindy Crawfordnak, kerek arcú Cathrine Zeta-Jones, hosszúkás arcformája van Liv Tylernek, a szögletes arcra kitűnő példa Paris Hilton, szív alakú arcra Reese Witherspoon, a gyémánt arcforma pedig Eva Mendes-zel mutatható be jól.

    Milyen arcformához milyen fülbevaló illik?

    Nézzük most az arcformákat sorrendben és tudd meg, sajátodhoz milyen típusú ékszer, pontosabban fülbevaló közül érdemes válogatnod. Egyébként a nyakláncoknál is fontos szempont az arcod formája a ruhakivágás mellett, de ez már egy másik történet.

    Fülbevaló ovális archoz: Ha ovális arcformával rendelkezel, szerencsésnek mondhatod magad, hiszen ez a leguniverzálisabb forma. Bármilyen fülbevaló, egyéb ékszer és hajviselet, valamint smink jól áll, csupán stílusod és ízlésed szab határt mindennek. Próbálkozz, kísérletezz bátran, neked a pötty fülbevaló éppúgy jól áll, mint a nagy kör vagy a lelógó, esetleg statement darabok.

    Forrás: shutterstock.com

    Fülbevaló kerek archoz: A kisméretű vagy kerek fülbevalók mindenképpen kerülendők, mert ezekkel az arc méretét, szélességét optikailag előnytelenül növeljük. Olyan ékszer kell ide, ami optikai nyújtást biztosít. Ilyen fülbevalók a hosszú, lelógó darabok, melyek nem szélesednek egyik irányba sem. Fontos arra figyelni, hogy az ékszer minél visszafogottabb legyen. Szerencsétlen választás a feltűnő fülbevaló, mert ilyen arctípusnál fontos, hogy minél kisebb hangsúly kerüljön az arc köré.

    Fülbevaló hosszúkás archoz: A hosszúkás arc fülbevalóválasztás szempontjából éppoly szerencsés, mint az ovális. Szinte minden jól mutat, kivétel egyetlen típus, mégpedig a túl hosszú ékszer. A nagyon hosszú, az áll vonalánál lejjebb érő darabok optikailag megnyújtják az arcot.

    Fülbevaló szív alakú archoz: Ha szív alakú az arcunk, akkor az olyan ékszer lesz az ideális, ami az alja felé szélesedik. Ilyen például a háromszög vagy a fordított szív alakú fülbevaló, de a csepp alakok is szóba jöhetnek. A klasszikus, nagy karikafülbevaló a szív arcformánál ér révbe, ugyanis a legjobban ez áll.

    Fülbevaló szögletes archoz: A szögletes arc esetében mindenképpen kerek formákat válasszunk. Az éles, szögletes ékszer előnytelen, a hosszú, lelógó formákkal is nehéz zöld ágra vergődni, de megfelelő tálalásban ezek is jól mutathatnak.

    Fülbevaló gyémánt arcformához: Ez egy ritka arcforma, melynek jellemzője, hogy az orcák vonalában a legszélesebb. Ehhez a formához is nagyon sokféle fülbevaló passzolhat, amit azonban kerülni kell, az a közepén vagy fölfelé szélesedő ékszer, így a kerek darabok kiestek.

    Forrás: xpekszer.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában