szponzorált tartalom

2019.11.25. 11:07

Hidromasszázs: wellness az otthonodban 

Egy igazán kimerítő, stresszes nap után megváltás tud lenni egy forró fürdő.

Mit szólnál hozzá, ha a kádban elmerülve nem csupán a meleg víz jótékony hatásait élvezhetnéd, hanem egy lazító masszázst is? Ma már nem feltétlenül kell elutaznod egy wellness szállóba, hogy egy ilyen élményben részesülj. Egy hidromasszázskád segítségével a saját otthonodban, a fürdőszobádban tudod kialakítani a személyes wellness részlegedet.

Hogyan hat?

A hidromasszázs egy olyan masszázsfajta, ahol a víz és a levegő megfelelő összhangját kihasználva élénkíthető a vérkeringés. A meleg víz hatására a testhőmérséklet megemelkedik és felgyorsul a vérkeringés. Ennek következtében a sejtek oxigénellátása megsokszorozódik, a bőr pórusai kitágulnak, a szövetek pedig ellazulnak. Ezt az eredményt fokozza még a masszázs, aminek köszönhetően a pozitív hatások még inkább érezhetők.

A hidromasszázs jótékony hatása

A pezsgőfürdőzésnek számos előnye és jótékony hatása ismert. A lelkednek ugyanúgy jót tesz, mint a testednek. A meleg vízben az izmok ellazulnak, aminek köszönhetően azonnal oldódik a feszültség, emiatt a hidromasszázs kiváló stresszoldó. Mivel a meleg víz és a masszázs együttesen megnyugtat, az ezt követő alvás is pihentetőbb.

A hidromasszázs kádban pihenve az agyunk boldogsághormont termel, amely azon túl, hogy fájdalomcsökkentő, kedélyjavító is, emiatt érezheted úgy, hogy újjászületsz egy ilyen fürdő után.

Kifejezetten jót tesz a bőrödnek is, hiszen a masszázs élénkíti a vérkeringést is, aminek köszönhetően a bőröd feszesebb lesz, sőt, segít a narancsbőr elleni küzdelemben is.

A hidromasszázs azonban nemcsak közérzetjavító hatásáról ismert, hanem számos területen bevethető gyógyhatása miatt is. Így például alkalmas szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri, továbbá mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére is.

 

Hogyan működik?

A hidromasszázs kádak működési mechanizmusa nem túl bonyolult: a víz különböző erejű kiáramoltatásával valósítja meg a masszázst. A víz mozgását egy szivattyú biztosítja a fúvókákon keresztül, a szivattyút pedig egy villanymotor működteti. Annak ellenére, hogy a működése egyszerű, sose próbáld meg egyedül beszerelni a hidromasszázs kádat. Minden esetben kérd szakember segítségét.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy fürdőzés közben a meleg vízbe a fúvókákon keresztül áramlik a víz- vagy levegősugár, esetleg a kettő együtt. Ezek váltakozó erősségű örvényt keltenek, így a buborékok és a víz összjátéka kellemesen masszíroz. Ha pezsgőfürdőt veszel, szánj rá elég időt, mert ahhoz, hogy a masszázs jótékony hatása érvényesülni tudjon, 20-30 percre van szükség. Ha pedig fürdés közben még illóolajokat is párologtatsz, a hidroterápiát aromaterápiával tudod kiegészíteni, aminek köszönhetően teljes lesz a wellnessélmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!