Jótékonyság

2024.03.01. 08:37

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.

A Katolikus Karitász munkatársa élelmiszercsomagot ad át a szervezet Lujza utcai irodájában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Katolikus Karitász közleménye szerint 

a gyűjtésbe bármilyen tartós élelmiszer, liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, konzerv, készétel, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea felajánlásával be lehet kapcsolódni.

Hozzátették: akár 1 kilogramm élelmiszer is segítség.   

Az adományokat a katolikus templomok mellett az egyházmegyei karitászközpontokon és adománypontokon is várják, a gyűjtőpontok listája megtalálható a karitasz.hu oldalon.

A segélyszervezet pénzadományokat is fogad, a 1356-os adományvonal hívásával hívásonként 500 forinttal, a Katolikus Karitász honlapján online adományozással, tetszőleges összeggel lehet támogatni a szervezet munkáját.   

Kitértek arra: az összegyűlt adományokból a karitász önkéntesei csomagokat állítanak össze, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló emberekhez. A kisgyermekes családoknak készített csomagokat  édességgel és apró ajándékokkal is kiegészítik – írták.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában