Segítségnyújtás

2023.12.10. 21:48

A szegénységgel küzdőkre hívja fel a figyelmet a Katolikus Karitász

Egymillió csillag a szegényekért címmel hirdetett szolidaritási akciót Katolikus Karitász, hogy felhívja a figyelmet a napi megélhetési problémákkal küzdőkre.

MW

A szeretet lángoló keresztje mécsesekből megformázva a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű rendezvényén a győri Káptalandombon 2022. december 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A szervezet az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, hogy Magyarországon 16 éve gyújtják meg „az Egymillió csillag gyertyáit, hogy felhívják a figyelmet a szegénységre és a köztünk élő rászorulókra”.

Magyarországon több mint kétszáz településen zajlik ezen a napon gyertyaosztás és mécsesgyújtás a templomoknál, az akcióval pedig arra szeretnének rámutatni, hogy „mindannyian tehetünk a szegénységben élőkért a közvetlen környezetünkben, mi is elvihetjük a reményt másoknak” – fogalmaztak.

A Katolikus Karitász önkéntes hálózatában az ország 16 egyházmegyei központjában, 17 szociális intézményében, több mint 880 települési csoportjában, valamint az országos segélyakciók alkalmával évente csaknem tízezer önkéntes vállal karitatív munkát. A szervezet a téli időszakban és egész évben köszönettel fogadja a támogatásokat – írták a közleményben.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában