Ha egy üzlet beindul

2023.11.08. 06:57

Bajnai Gordon érdekeltségéhez is köthető céggel bizniszel a DK

Gyurcsány Ferenc pártja az Action for Democracy nevű fedőszervezethez, illetve a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdathoz is köthető céggel kötött plakátszerződést.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Bajnai Gordon az ötpárti ellenzéki szövetség sajtótájékoztatóján, az újpalotai vásárcsarnoknál 2014. április 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Momentum után a Demokratikus Koalíció (DK) is azt a Street Fluence Kft.-t bízta meg a plakátkampányával, amelynek vezetője az a Sárándy Rajmund, akinek egy másik cége, a FelitunoMedia Kft. a Bajnai Gordon volt miniszterelnök és az egykori titkosszolgálati miniszterhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül kapott pénzt abból a több mint négymilliárd forintból, amely az Action for Democracy nevű fedőszervtől a balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez érkezett – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. 

Az október közepén kötött szerződés szerint a DK összesen ötszáz darab „S&D policy témájú” óriásplakát kihelyezését rendelte meg a Street Fluence Kft.-től november 1-től 30-ig. A szerződésből az is kiderül, hogy a plakátkampány bérleti díja 78 ezer forint plakátonként, összesen 39 millió forint, amihez még hozzáadódott 2,5 millió forint gyártási költség is. A kormányhivatal honlapjára feltöltött megállapodásból az is kiderül, hogy

a kampányt a párt nem Magyarországról rendelte meg, a bérlő a European Parliament S&D Group Hungarian DK legation, azaz az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, a bérlő képviseletében pedig Rónai Sándor, a DK EP-képviselője járt el.

A szerződéshez kifizetési számlát nem mellékeltek, így azt nem tudni, ki írta alá a csekket, de az biztos, hogy a DK jóval a piaci ár alatt jutott plakátfelülethez, csakúgy, mint a Momentum, amely szeptemberben kötött szerződést a Street Fluence-szel.

A DK választása azért is érdekes lehet, mert a Momentumnál korábban felmerült, hogy

a párt a magyar titkosszolgálat által feltárt amerikai milliárdokból folytathatott tiltott pártfinanszírozásnak és pénzmosásnak is minősülő óriásplakát-kampányt.

Az Action for Democracy nevű fedőszervtől a balliberális ellenzékhez köthető szervezetekhez és cégekhez érkezett több mint négymilliárd forintból ugyanis a Bajnai Gordon volt miniszterelnök és az egykori titkosszolgálati miniszteréhez köthető DatAdat-cégcsoporton keresztül a többi között a FelitunoMedia Kft. is kapott pénzt. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában