Zavaros magyarázkodás

2023.07.10. 22:58

Gyurcsány nyíltan Karácsony mellé állt a kampányfinanszírozási botrányban (videó)

A DK elnöke bejelentette: támogatják Karácsony Gergelyt.

MW

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferenc szerint nyilvánvalóan baj van, mivel a kormány már a családtámogatásokhoz is hozzányúl, amit a következő évi költségvetés is megerősít. Az ellenzéki pártoknak szerinte együtt kell működniük az önkormányzati választásokon. Azt javasolja a DK-nak, hogy támogassák Karácsony Gergely indulását – hangsúlyozta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a pártelnök.

Itt készülődik valami igen nehéz időszak

– jegyezte meg annak kapcsán, hogy szerinte a költségvetés azt mutatja, hogy az oktatás és az egészségügy terén reálbérben egy hónapnyi pénzt veszítenek.

A jövő évi választásokra térve a DK elnöke elmondta: véleménye szerint egy-két nem kívánt kivétellel mindenhol egy jelölt lesz, miként a fővárosban is egyetlen ellenzéki főpolgármester-jelölt lesz. Mint mondta, Karácsony Gergely főpolgármester támogatottságával kapcsolatban még nincs döntés, de lehet olyan megfontolás, amelynek a végén 

 

azt javasolja a Demokratikus Koalíciónak, hogy támogassa Karácsony Gergely indulását.

 

A Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom 506 millió forintos támogatásának ügye kapcsán úgy fogalmazott:

ha elfogadjuk Karácsony Gergely állítását, hogy ezekkel a pénzekkel az adományozók civil szervezeteket valóban támogattak, ebben nincs semmi jogszerűtlenség. A kellemetlenebb része viszont az, hogy nem sikerült elhessegetni azt, hogy az előválasztáson ezek a pénzek esetleg előnyhöz juttattak egyeseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában