US Army

2023.06.18. 19:38

Az amerikai fiatalok ötöde felel meg a seregbe lépéshez szükséges követelményeknek

Bevándorlókkal pótolná Washington a hiányzó létszámot a katonaságnál – írja a V4NA.

Mw

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Biden-adminisztráció állampolgárságot adna azoknak, akik bevonulnak a seregbe.

Az amerikai katonaság egyre nagyobb bajban van amiatt, hogy nem tudnak elég embert toborozni, így mindenhonnan jól jön a segítség.

Nem akármilyen kedvezményekkel próbálják rávenni az embereket, hogy jelentkezzenek. Így egyebek mellett már ingyenes nemváltó kezeléseket is kínálnak a katonáknak és már a Covid elleni oltás sem kötelező.

Így kerülhetett a kötelékbe a nepáli születésű Esmita Spudes Bidari is. Az AP amerikai hírügynökség beszámolója szerint a fiatal lány „kiskorában arról álmodozott, hogy katona lesz”, de erre nem volt valós lehetőség az országában. Az álom azonban valósággá vált, miután a múlt héten felemelte a jobb kezét, és letette az esküt, hogy csatlakozik az amerikai hadsereg tartalékos alakulatához. Ebben egy szintén nepáli származású toborzó segített neki, aki egy online csoporton keresztül kereste meg őt.

Amerika óriási gondokkal küzd, amiért egyre kevesebben akarnak a seregbe beállni. 

Ezt a hiányt a bevándorlók bevonásával orvosolnák. 

Az ehhez kapcsolódó marketingre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az illetékesek: röplapokat tesznek közzé, a közösségi médiában is erőteljesebben jelen vannak, sőt az egyik kulcselem, hogy a toborzókhoz hasonló származású embereket keresik meg ebből a célból.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában