Fontos megbeszélések

2022.10.25. 07:31

Négynapos találkozóra indul Szijjártó Péter

A külügyminiszter közösségi oldalán számolt be arról, hogy elsőként Luxembourgban, az EU energiaminisztereinek találkozóján, majd Washingtonban, az Atomenergia csúcstalálkozón, utána Buenos Airesben, az EU-Latin-Amerika külügyminiszteri értekezletén, végül pedig New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsán vesz részt.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Fotó: BORSOS MATYAS

„Szijjártó Péter közösségi oldalán írta: mostantól négy napon át meg sem állunk. Szombaton hajnalban jövünk majd haza, addig több mint 41 órát leszünk levegőben, 31 ezernél is több kilométert teszünk meg, három éjszakát töltünk repülőn, legalább a szállással nem kell sokat bíbelődni…

Ma az első megálló Luxembourg, ahol az EU energiaminisztereinek találkozóján komoly éberségre lesz szükség, nehogy az Európai Tanács iránymutatásával ellentétes döntések szülessenek – sajnos volt már ilyen….

Onnan aztán délután irány Washington, holnap ott lesz az Atomenergia csúcstalálkozó, majd csütörtökön Buenos Airesben EU-Latin-Amerika külügyminiszteri értekezlet, aztán pénteken New Yorkban ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanács.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában