Vallás

2021.05.14. 10:48

Rózsafüzér-zarándoklatot tartanak szombaton Budapest körül

Budapestet körüljáró, úgynevezett élő rózsafüzér-zarándoklatot tartanak szombaton. A Magyarországért és a fővárosért imádkozó hívek öt helyszínről indulnak és összesen 180 kilométert tesznek meg.

A kilenc szakaszból álló zarándoklat öt ponton záródik szentmisével.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a máriaremetei végponton, a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában mutat be szentmisét este hét órakor – közölte Tóth János Csaba, a főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.

A járványügyi szabályok miatt a szervezők azt kérik, hogy a szokásos, csoportos zarándoklat helyett idén egyénileg induljanak útnak a hívek.

A kilenc különböző útvonal városszéli plébániákat, kegyhelyeket érint, egy-egy szakasz körülbelül húsz kilométer.

A zarándokok Máriabesnyőről (Gödöllő) Kerepesre, illetve Fótra, Csillaghegyről (III. kerület) Fótra és Máriaremetére, Farkasrétről (XII. kerület) Máriaremetére és Nagytéténybe, Soroksárról (XXIII. kerület) Nagytéténybe és Pestszentlőrincre, Rákoskeresztúrról (XVII. kerület) pedig Pestszentlőrincre és Kerepesre mennek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában