rend

2020.07.26. 18:40

Akár 1000 eurót is fizethetnek a szabályszegők Olaszországban

 Olaszországban szigorúan ellenőrzik a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedések betartását. A szabályok megszegői 400 és 1000 euró közötti bírságra számíthatnak.

A Milánó városközpontján áthaladó metróvonalon szombat este több ezer utast ellenőriztek, közülük tizenháromra szabtak ki fejenként 400 euró bírságot, mivel nem viseltek szájmaszkot.

Nápolyban és térségében, többek között Ischia szigetén, több üzlet- és étteremtulajdonost, valamint vevőt és vendéget is ezer euróra büntettek, mivel nem vették fel a szájmaszkot.

Firenzében az esténként fiatalok által látogatta tereken és a szórakozóhelyek körüli utcákban tesztelést tartanak, amelyen önkéntesen lehet részt venni. A szeptember 26-áig tervezett vizsgálatot hétvégenként végzik: az első szombat este a Santo Spirito téren százhúsz fiatal csatlakozott, és egyikük se bizonyult fertőzöttnek.

Rómában a Romániából érkező távolsági buszok utasait ellenőrzik. Az egészségügyi tárca kéthetes karantén-kötelezettséget írt elő a Romániából beutazóknak.

A római románok közössége szerint egyre több olasz család nem fogadja vissza a járvány heteiben hazautazó és most visszatérő alkalmazottját.

Az egészségügyi minisztérium szombati adatai szerint egy nap alatt öt beteg halt meg, ugyanannyi mint szombaton. A halottak száma 35 107-re emelkedett. Az utóbbi huszonnégy órában 123 új fertőzöttet szűrtek a korábbi 275 után.

Majdnem két hete először csökkent ismét kétszáz alá az egy nap alatt diagnosztizált betegek száma. Az aktív fertőzöttek száma 12 565-re csökkent, 735-en vannak kórházban, 44-en intenzív osztályon. A gyógyultak száma túllépte a 198 ezret. Gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 246 118-at.

Továbbra is Lombardiában van a legtöbb új beteg, de a régióban tesztelnek a legszorgalmasabban. Ez volt a második egymást követő nap, hogy nem halt meg beteg a tartományban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában