újabb botrány

2020.04.30. 20:17

A BKK vezérigazgatója elhatárolódott a nevében kiadott levéltől

Nem ő írta, és nem is tudott róla.

Újabb levélhamisítási ügy robbant ki Budapesten: Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója megtiltotta, hogy a nevét használják egy olyan nyilatkozaton, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal Draskovics Tibor és Varga Ivett nevében adott ki – írja az Origó.

Vagyis ezek szerint nem ő írta, és nem is tudott róla. Korábban a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon vezetőjének nevében írt levélről derült ki, hogy Karácsony Gergely főtanácsadója, Gál J. Zoltán írta.

Az ügy előzménye, hogy Varga Ivett élettársa, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként megszüntették a jogviszonyát.

Később a Magyar Nemzet megírta, hogy a birtokába került dokumentumok szerint a zaklatási ügyet Draskovics Tibor a saját politikai céljaira használta. A vállalat igazgatósági elnökének több konfliktusa is volt a zaklatásokkal vádolt Nagy Zsolttal, aki azt állítja, hogy az ellene folytatott esélyegyenlőségi vizsgálat súlyos szabálytalanságai mögött is Gyurcsány egykori minisztere áll.

Ezzel kapcsolatban adott ki közleményt a Főpolgármesteri Hivatal az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, amiben azt állították, hogy semmi nem igaz a vádakból, és perrel fenyegetőztek. A közlemény alján Varga Ivett BKK-vezérigazgató és Draskovics Tibor, a BKK igazgatósági elnökének (Gyurcsány Ferenc egykori miniszterének) aláírása szerepelt.

Nem sokáig. A közlemény kiadása után kevesebb mint két órával Varga Ivett is kiadott egy közleményt. Szó szerint idézzük:

Alulírott Dr. Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, a Budapest Főváros Önkormányzata által kiadott, Draskovics Tiborral közösen jegyzett, mai MTI közleményt ezúton kifejezetten visszavonom, annak tartalmától és az általa generált médiatartalmaktól teljes mértékben elhatárolódom.

A nyilatkozat nevemmel történő bármilyen felhasználását ezúton kifejezetten megtiltom.

Kérem, hogy a fenti nyilatkozatomat a lehető legrövidebb határidővel valamennyi médium felé kiadni szíveskedjenek!

Köszönettel és üdvözlettel,

Dr. Varga Ivett s.k.

Az aláírás végére biggyesztett s.k. (vagyis saját kezűleg) egyértelmű utalás arra, hogy a Főpolgármesteri Hivatal közleménye nem Varga Ivett kezéből született, sőt, ezek szerint nem is tudhatott róla.

Egy hivatalban elképzelhetetlen, hogy a vezető egy nevével kiadott közleménytől ilyen határozottan elhatárolódjon. Egyértelmű tehát, hogy újabb levélhamisítási ügy derült ki a fővárosban.

Korábban az derült ki, hogy a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon vezetőjének, Skultéti Józsefnek nevében kiadott, valótlanságokat tartalmazó levél valójában Gál J. Zoltán, Karácsony Gergely stratégiai főtanácsadójának, Gyurcsány bizalmi emberének gépén született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában