Egymás felé fordulni

2018.04.02. 19:45

Ferenc pápa: Testvériesség nélkül nincs társadalmi igazságosság

Az egyházfő a testvériesség fontosságát hangsúlyozta az emberi együttélés szempontjából húsvéthétfőn a Szent Péter téren összegyűlt zarándokok előtt.

Vatikánváros, 2018. április 2. Ferenc pápa köszönti a híveket a húsvéthétfői Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádsága kezdetén a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából 2018. április 2-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Alessandro Di Meo

Testvériesség nélkül nincs társadalmi igazságosság – jelentette ki a katolikus egyházfő a Regina coeli (Mennyek Királynője) imádsághoz fűzött elmélkedésében, amelyet dolgozószobájának ablakából mondott el.

Egymás felé fordulás nélkül nem lehet egy társadalmat felépíteni – mondta a szentatya az összegyűlt híveknek. „Csak a testvériesség képes tartós békét biztosítani, a szegénységet leküzdeni, a feszültségeket és háborúkat megszüntetni, a korrupciót és a bűnözést kiirtani” – folytatta. Reményének adott hangot, hogy a testvériesség és az egymás felé fordulás, amit húsvétkor megtapasztalunk, életformává válik, és minden emberi kapcsolatot lélekkel tölt meg.

Az egyházfő óvott a bezárkózás veszélyétől, attól, hogy az emberek csak a saját életükre gondoljanak. „Törődnünk kell a testvéreinkkel, mindenekelőtt a szegényebbekkel és a kirekesztettekkel” – mondta. Testvériesség nélkül, amelyet „kegyelemnek” nevezett, Ferenc pápa szerint nem lehet egyházi vagy civil közösséget építeni.

A Regina coelire, amely húsvétkor az úrangyala imádságot helyettesíti, több tízezer hívő jött el a vatikáni Szent Péter térre. Az ünnepekre foganatosított rendkívüli biztonsági intézkedések továbbra is érvényben vannak, terrorellenes alakulatok és különleges rendőri erők őrzik a Vatikán környékét. A Szent Péter teret lezárták, csak mágneskapun át, szigorú ellenőrzés után, egyenként lehet belépni oda.

Borítókép: Ferenc pápa köszönti a híveket a húsvéthétfői Regina Coeli (Mennyek Királynője) imádsága kezdetén a vatikáni Szent Péter térre néző dolgozószobájának ablakából

Forrás: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában