Női kézilabda

2015.10.23. 18:13

Az idegek harca lesz

Dunaújváros - Kezdjük azzal, hogy vasárnap a Dunaújváros Sportcsarnokban - figyelem! - délután 13 órakor kezdődik és nem 18 órakor a D. Kohász - Siófok Galérius KC női első osztályú bajnoki kézilabda-mérkőzés.

Agárdy Csaba

Egyszóval: a vasárnapi ebédet korai időre kell megrendelni a háziasszonytól, merthogy erről a fontos mérkőzésről nem lehet hiányozni. Sőt, elkésni sem: figyelembe ajánlva a vasárnapra aktuális téli óraátállítást is.

A találkozó fontosságát illetően azt is elmondhatjuk, hogy ez bizony egy kemény rangadónak ígérkezik. A siófoki pénztárca általában kinyílik a nyári átigazolások idején, és évente új nációhoz tartozó kézilabdázó nevét kell megtanulni. Legyen az a tunéziai (El-Ghaoui), a brazil (Piedade), a spanyol (Lara Gonzales, aki most sérült). Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi edző, a dán Christian Dalmose révén a skandináv iskola is nyomot hagy az ellenfél játékán. Nos, a siófoki tulajdonosnak ebben az évben is a legjobb négybe kerülés a vágya. Ebből is adódik a rangadó jelleg.

A Kohásznál pedig tíz napja dolgozik a horvát mester Zdravko Zovko, mégpedig nagy lendülettel, de nyugodtan, meghosszabbított edzésidővel, kiemelve olyan játékelemeket, amelyeket ilyen rövid idő alatt is lehet jobbítani. - Keményen kell vasárnap játszanunk. Emellett türelmesen, fegyelmezetten, és nem csak húsz-harminc percig, hanem hatvan percig kell koncentrálni. Fejben is száz százalékot kell teljesíteni. Ismerjük a siófoki játékstílust, felkészültünk belőle.

Szalai Babett, a Kohász irányítója tavaly még Siófokon kézilabdázott.

- A dán edző összerakta a csapatát. Veszélyesek, gyorsak, és az első perctől kezdve lépést kell tartani velük. Eladott labdák nélkül, nem rohanva, kapkodva kell játszani ellenük. Ahogy azt tettük a Ferencvárossal szemben. És mi leszünk itthon!

Ferling Bernadett (akinek a visszavonultatott 2-es meze már a többi kiválóság mellett díszeleg) azt jegyezte meg, hogy ezen a mérkőzésen mindenki bizonyítani akar az új edzőnek. Már-már attól kell tartani, hogy ne pörögjön túlságosan a csapat, mert nyugodt, türelmes, koncentrált játékra lesz szükség. Ez a mérkőzés az idegek harca lesz. Mindkét csapat remek játékosokból áll, és az nyer, aki a legtovább bírja a feszített koncentrálást - mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!