Női kézilabda

2014.05.11. 17:40

Derekas helytállás a bronzért

Érd – A bronzéremért vívott küzdelemben Érden rendezték meg az első találkozót, s ez pedig rendkívül fontos volt mindkét csapatnak, így a D. Kohász női kézilabdázóinak is.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi együttes számára a márciusi érdi győzelem adott önbizalmat, míg a hazai, jó képességű játékosokból álló hazaiak várhatóan mindent egy lapra tettek fel. Ugyanis a második (szerdai), esetleg a harmadik találkozó is számukra idegenben, Dunaújvárosban lesz (lenne). Sajnos alig telt el néhány perc, máris komoly hátrányba került a Kohász. Védés után fájdalmas arccal maradt a parkettán Csapó Kyra kapus. Azonnal tudtuk, nagy a baj. (Éresülésünk szerint valószínűleg keresztszalag-szakadást szenvedett.) Irgalmatlanul kemény csaták zajlottak a pályán. Az érdi hatalmas termetű védők rendre fej magasságban ütöttek. Bulathot vérző szájjal kellett ápolni, majd Gera kapott egy horgott az arcára, jöttek is a kétpercesek. Ám a szabálytalanságok között nagy volt a különbség.

A vendégek rendszerint mezhúzásért, vagy lökésért kaptak büntetést. De a Kohászt nem lehetett megfélemlíteni! Hosszu a belső támadóktól, akiket jól sáncoltak a magas ellenfelek, átvette a góllövő-pálcát, és ügyes találatokat szerzett. A két gyúró folyamatosan dolgozott, Viget dobták fejbe, ami komoly riadalmat okozott a vendégeknél. Ápolás után folytatta a játékot. A Kohász pedig az érdi durvaságok miatt kettős emberelőnyben kiharcolta a 10-13-as félidei eredményt.



Sajnos a második játékrész elején a Kohász került emberhátrányba, és az Érd hamar kiegyenlített (13-13), ezért nagyon nagy kár volt. Lélektanilag is lökést kapott a hazai csapat, de fantasztikusan küzdött a Kohász. Kihasználva az érdi hibákat, megint vezetett (15-16). Ideges, feszült hangulatban fordított az Érd (18-16), de hetest védett Vig, és visszajött a remény. 18-19 a Kohásznak! Sőt Bulath büntetőjével 18-20, Vincze találatával 18-21. Ám egy rossz passz, majd Gera óriási ziccerben kihagyott helyzete ismét felhozta a hazaiakat. Az utolsó két percet kiállítás miatt emberhátrányban játszotta a Kohász (22-22). Bulath hetest értékesített, és már csak harminc másodperc volt vissza (22-23). Vig bravúrral védett, és...a két bíróhölgy a védés után másodpercekkel később visszaadta a labdát a hazai csapatnak, mert mégiscsak faultot láttak, s az Érd kiegyenlített (23-23.(Csak mellékesen megjegyzem: Pech Katalin és Vágvölgyi Mária többször is álló játék mellett tanácskozott, vitatkozott egymással, mit is ítéljenek.)

A sírból hozták vissza a folytatás lehetőségét az érdiek. Ezután hétméteresek következtek. Takács Dusmáta, Ferling és Gera bedobta a büntetőt, Kemény és Bulath kihagyta, míg Kovács, Bognár, Klivinyi és Schatzl nem hibázott (27-26).A háborús hangulatú, barátságtalan érdi stílusú játékban (szomorú, de ez a hazai szakvezetőre is vonatkozik) helytállt a Dunaújvárosi Kohász. Ezekután az újvárosi játékosok és a szurkolók is kellő motivációt kaptak az érdi csarnokban ahhoz, hogy válaszoljanak a vendégeknek. De úgy, hogy nem háborúzni fognak Ferlingék, hanem játszani és nyerni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!