Női kézilabda

2011.04.08. 11:52

A dunaújvárosiak változást, a vendégek ismétlést akarnak

Dunaújváros – Pénteken három fronton – serdülő, ifi, felnőtt – csatázik a Dunaújvárosi REGALE női kézilabdacsapat a Békéscsaba együtteseivel (14,16,18 óra).

Jankó Árpád

Ez lesz a rájátszás első találkozója. Alig két hete búcsúzott el Bohus Bea edző és békéscsabai csapata Dunaújvárostól. A sors úgy hozta, hogy ismét hozzánk utaznak a rájátszás első mérkőzésére. Ők ma is szeretnének győzelemmel távozni, míg a dunaújvárosiakat a visszavágás vágya vezérli. Nehéz lenne tippelni a mai csata eredményére, de a körülmények, az erőviszonyok nem változtak. Nyílt titok: a csabaiak játékoskerete erősebb. Csak a legutóbbi cseréket említem: Futaki kapus, Nikolajenko, Glusica, Kudor, Drávai. Ez a névsor is az előbbi megjegyzést erősítit. A kezdőben pedig Szekeres, Kamper, Bódi remekelt, s nyert a csapatuk 30-25-re a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ám a másik oldalon is sorolhatjuk a klaszszisokat: Ferlinget, Baloghot, Nagy Ivettet, Gáspárt – sajnos nagyon hiányzik Radulovics Bojana –, viszont az is tény, hogy ma is döntő fontosságú lesz az ászokat időnként felváltó fiatalok teljesítménye. A magasabb, erősebb vendégek fizikai fölényét mindenképpen gyorsasággal kell majd ellensúlyozni. Ez sikerült is az előző mérkőzés első félidejében (16-16). No, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Dunaújváros a megszokott környezetben, otthon játszik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!