Meg nem ítélt tizenegyes

2023.12.20. 11:24

Ismét balhé tört ki egy meccsen Törökországban, levonult a csapat a pályáról (videó)

Félbeszakadt és később halasztásra került az Istanbulspor-Trabzonspor török élvonalbeli labdarúgó bajnoki mérkőzés, miután a 73. percben a játékvezető döntésével egyet nem értő hazai elnök arra utasította a játékosait, hogy vonuljanak le a pályáról.

MW

Félbeszakadt és később halasztásra került az Istanbulspor-Trabzonspor török élvonalbeli labdarúgó bajnoki mérkőzés 2023. december 19-én

Forrás: AFP

Fotó: Cem Tekkesinoglu

Az eset alig több mint egy héttel azután történt, hogy Faruk Koca, az Ankaragücü elnöke a Rizespor elleni 1-1-es döntetlennel zárult meccs után megütötte Halil Umut Meler játékvezetőt. Az elnököt később őrizetbe vették, posztjáról lemondott, a török szövetség pedig örökös eltiltást szabott ki rá.

A bajnokságot felfüggesztették, de keddtől folytatódhatott a küzdelem, az Istanbulspor találkozóján viszont újabb botrányos eset történt.

Az Anadolu török hírügynökség beszámolója szerint Ecmel Faik Sarialioglu, az Istanbulspor elnöke a 73. percben bement a pályára és arra utasította a futballistáit, hogy hagyják el a játékteret. Az elnök egy meg nem ítélt tizenegyest reklamált a játékvezetőnél, majd hiába próbálta őt jobb belátásra bírni a Trabzonspor elnöke, valamint több hazai játékos is, kitartott a döntése mellett és levezényelte csapatát a pályáról.

A mérkőzés félbeszakadt és nem folytatódott, a török szövetség pedig később hoz döntést az összecsapás sorsáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában