Gyász

2023.11.26. 15:07

Elhunyt a volt angol szövetségi kapitány

Elhunyt Terry Venables, az angol labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya.

Az egykori angol játékos és edző, Terry Venables képe látható a videó képernyőjén, miután 2023. november 26-án a londoni Tottenham Hotspur Stadionban a Tottenham Hotspur–Aston Villa labdarúgó-mérkőzés előtt bejelentették az elhunyt

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

A szakembert, aki korábban a Tottenham Hotspurt és az FC Barcelonát is irányította, hosszú betegség után, 80 éves korában érte a halál.

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - CHELSEA v NEWCASTLE
Terry Venables a Directors Boxban a Chelsea–Newcastle angol bajnoki Premier League labdarúgó-mérkőzésen 2015. január 10-én az angliai Stamford Bridge-en
Forrás: AFP

Venables játékosként több mint 500-szor lépett pályára londoni csapatokban, mint a Chelsea, a Tottenham, a Queens Park Rangers és a Crystal Palace, de leginkább edzőként vált ismertté a neve: a Barcelonával spanyol bajnokságot nyert és döntőbe jutott a Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben, a Tottenhammel pedig elhódította az FA Kupát.

Az angol válogatott élére 1994-ben nevezték ki, a hazai rendezésű 1996-os Európa-bajnokságon elődöntőig vezette a csapatot, amely a későbbi győztes németektől kapott csak ki 11-esekkel.

Korábbi klubja, a Tottenham a 15 órakor kezdődő, Aston Villa elleni bajnoki mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékezik majd Terry Venablesre, a játékosok pedig fekete karszalaggal lépnek pályára.

A korábbi válogatott Gary Lineker az X-en közzétett bejegyzésében a legjobb, leginnovatívabb trénernek nevezte a szakembert, akinek a kezei alatt megtiszteltetés és öröm volt játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában