real madrid

2019.03.12. 09:45

Zidane: feltöltődtem, készen állok

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának hétfőn kinevezett vezetőedzője úgy nyilatkozott: az elmúlt hónapokban feltöltődött, így örömmel mondott igent Florentino Pérez elnök hívó szavára.

Zinedine Zidane during the press conference of the official presentation of Zinedine Zidane as new Manager of Real Madrid at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain. March 11, 2019. (Photo by A. Ware/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: A. Ware

„Különleges nap ez mindenki számára, örülök, hogy hazatértem” – mondta a csapat kispadján második ciklusát kezdő francia vezetőedző.

A 46 éves szakember elmondta: szeretné, ha visszatérnének a kemény munkához, mert ennek köszönhették az elmúlt években a sikereiket.

„Azért távoztam tavaly, mert időre volt szükségem azok után, hogy mindent megnyertünk. Kilenc hónap alatt feltöltődtem, készen állok, hogy ismét a Real Madrid edzője legyek”

- fogalmazott Zidane. Hozzátette: Pérez kereste meg, ő pedig örömmel mondott igent a hívásra.

„Itt lakom Madridban a családommal, boldog vagyok, hogy megint a klubnál lehetek”

- jelentette ki az edző, aki szerint a következő szezonra való építkezés mellett az a legfontosabb, hogy a hátralévő tizenegy bajnoki mérkőzésen a lehető legjobb eredményt érjék el, és jól zárják az idényt.

Zidane – aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosa is volt a Realnak – 285 nap után lett újra a klub edzője, és 2022. június 30-áig ír alá.

Először 2016 januárjában vette át a madridi együttes irányítását, Rafael Benítezt váltva, és első vezetőedzői megbízatása alatt egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét, miközben a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa. Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti nyert edzőként háromszor is a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg. Májusban viszont – öt nappal csapata BL-diadala után – lemondott a posztról.

Borítókép: Zidane a hétfői sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában