jégkorong

2018.06.18. 21:53

Lemondott Barry Trotz, a Washington Capitals vezetőedzője

Az 55 éves szakvezető döntését hétfőn jelentette be a klub, amely az észak-amerikai profiligában (NHL) fennállása első bajnoki címét nyerte június 7-én, miután a döntőben 4-1-es összesítéssel verte az újonc Vegas Golden Knightsot.

Brian MacLellan főigazgató az idény előtt nem kínált új szerződést a szakvezetőnek, de a Stanley Kupa-győzelem után közölte, ha akarja, hosszabbítanak vele, és mindez csak rajta múlik.

Trotz néhány nappal ezelőtt még úgy fogalmazott, el tudja képzelni a jövőjét Washingtonban, és nincs oka távozni. Most csak annyit közölt, hogy alaposan megfontolta, és a családjával megvitatta a döntését.

A korábban Nashville-ben dolgozó Trotz az ötödik tréner, aki elérte az 1500 NHL-mérkőzéses határt. Győzelmeinek száma 762, amellyel ugyancsak ötödik az örökranglistán Scotty Bowman (1244), Joel Quenneville (884), Al Arbour (782) és Ken Hitchcock (782) mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában