fél év

2018.02.01. 18:46

Ideiglenes vezetője lett az Olasz Labdarúgó Szövetségnek

Roberto Fabbricini ideiglenes vezetőként irányítja az Olasz Labdarúgó Szövetséget (FIGC) csütörtöktől, mivel sikertelen volt a szervezet hétfői elnökválasztása.

Giovanni Malago, az ország olimpiai bizottságának (CONI) elnöke elmondta, hogy az átmeneti időszak előreláthatóan fél évig tart, de szükség esetén meghosszabbítható.

Fabbricini régóta a CONI alkalmazottja, nemrégiben főtitkárként tevékenykedett. Munkáját a labdarúgó-szövetségben Angelo Clarizia, valamint az AC Milan és a válogatott korábbi kiváló hátvédje, Alessandro Costacurta segíti.

Az FIGC előző elnöke, Carlo Tavecchio az olaszok sikertelen világbajnoki kvalifikációja után, novemberben mondott le. A kudarc miatt 1958 után rendeznek ismét vb-t Olaszország nélkül.

Az elnöki posztra Damiano Tommasi, Gabriele Gravina és Cosimo Sibilia pályázott, de a hétfői szavazást négy próbálkozás után sikertelennek nyilvánították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!