Földönkívüli

2023.10.05. 06:00

Újabb elmélet magyarázza meg, miért nem lépnek kapcsolatba az emberiséggel az ufók

Meghökkentő tudományos tézis kapott szárnyra a tengerentúlról.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: WeAre

Erika Nesvold amerikai kutató egy újfajta megközelítésből vizsgálta azt, hogy miért nem léphettek még velünk kapcsolatba más bolygók lakói. A magyarázat pedig egyszerűbb, mint gondoltuk volna:

az asztrofizikus szerint az emberek szervezetében megtalálható baktériumok és fertőzések halálos veszélyt jelenthetnek olyan létformákra, amelyek nem találkoztak korábban azokkal a betegségekkel, amelyek ellen mi már általában védettek vagyunk.

A professzor szerint megvan rá az esély, hogy ha a földönkívüliek a közeljövőben eljutnának a Földre, akkor az emberek kórokozói végeznének velük. 

A kutató az eddigi vizsgálata mellett egy szomorú esetet is felvázolt: az emberek a világűrben is elterjesztik a betegségeket, akkor pedig még azelőtt fajok kihalását okozhatnák, mielőtt közelebbről megismerkednénk az ufókkal.

Egyetlen sterilizációs eljárás sem képes teljesen felszámolni a fertőzések minden esélyét

– mondta el az asztrofizikus legújabb könyvében, a Space-ben. Erika Nevold hozzátette:

Az űrturizmus, illetve az űrbányászat a jövőben hatalmas profitot rejt magában, és véleményem szerint a magán űrvállalatok és a részvényeseik nem arra fogják költeni a vagyonukat, hogy azzal lassítsák a terjeszkedési folyamatokat, hogy a berendezéseiket sterilizálják vagy kutatásokat folytassanak arról, hogyan hatnak más bolygók élővilágára a munkájukkal

– fejtette ki véleményét a professzor a DailyStarnak

A Ripost teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!