Bulvár-celeb

2023.09.29. 11:10

Lufit húzott a fejére, meghalt egy ötéves kisfiú

Egy ötéves kisfiú megfulladt játék közben, amikor egy dinoszaurusz alakú, héliumos lufit húzott a fejére. Mindig figyelni kell rájuk!

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Vasyl Rohan

Az ötéves Karlton Noah Donaghey tragikus módon halt meg egy lufi miatt. Karlton tavaly június 29-én este az unokatestvéreivel játszott a medencében, amikor pedig bement átöltözni,

a fejére húzta az egyik hatalmas lufit, ami héliummal volt töltve, azt játszotta, hogy dinoszaurusz lesz.

Karlton édesanyja 10 perccel később találta meg a fiút, aki már nem reagált semmire. Azonnal hívták a mentőket.

A fiú azonban hipoxiás agysérülést szenvedett, amelybe hat nappal később a kórházban belehalt.

Az orvos szakértő elmondta: a lufiból származó hélium kiszorította az oxigént a kisfiú tüdejéből, ami végül a halálos agysérülést okozta.

Nem ez volt az első ilyen tragédia, több gyerek halt meg úgy, hogy lufival játszott és vagy a fejére húzta, vagy lenyelte, ezért az esettel foglalkozó halottkém szeretné felhívni a newcastle-i városi tanács közegészségügyi osztályának figyelmét, hogy tegyenek lépéseket a léggömbök által jelentett veszély miatt.

Hozzátette, reméli, hogy a sajtó segít felhívni a figyelmet a héliumos léggömbök kockázatára, nem szabadna egyedül hagyni vele a kisgyerekeket, mert veszélyes

– írja a Mirror nyomán az Origo.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!