Lóerő

2011.10.28. 02:28

Harminckét nevező rótta a sáros köröket

Dunaföldvár - Október 23-án rendezték az őszi autókrossz Duna-kupát a Dunaföldvár Ringen. Hét kategóriában harminckét nevezés érkezett a vasárnapi futamra.

Anda Fábián


Habár az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket és a kilátogató szurkolókat, ez cseppet sem zavarta a népes mezőnyt. Régen látott sokadalom vágott neki vasárnap délelőtt a nívós versenynek. A futam előtti eligazításon a pilóták neveztek a hét - junior, női, Trabant, kis (1300 köbcenti alatt), közép (1300-1600), nagy (1600-2000) és szuper (2000 köbcenti feletti) - kategóriába. A rajtrácson felsorakoztak a Ladák, Trabantok, BMW-k, Fordok, Nissanok, Mitsubishik, majd időmérő kezdődött. A verseny érdekessége volt, hogy a megszokott menetirány megváltozott, így a begyakorolt kanyarokat másképpen kellett értelmezni. A talajra ezúttal nem lehetett panasz, kiválóan viselkedtek a speciális abroncsokkal ellátott versenygépek. Az órával való versenyzés után az elő-, közép-, majd a döntő futamok következtek, amelyekben a következő végeredmények születtek: a Junioroknál 1. Klitza Dávid, 2. Lakatos Dominika, 3. Borbély Bence, 4. Szűcs Fanni, 5. Borbély Máté, 6. Borbély Zoltán. Női kategória: 1. Pohlinger Beáta. Trabant kategória: 1. Szűcs Dániel, 2. Berényi Zsolt, 3. Gászler Krisztián, 4. Mucza Attila. Kis kategória: 1. Borbély Zoltán, 2. Lakatos Lénárd, 3. Farkas Benő. Közép kategória: 1. Siebel Balázs, 2. Viedner Tibor, 3. Balázs András, 4. Kis Ádám, 5. Süveges László, 6. Klitza Sven, 7. Csúzi József, 8. Herpai István, 9. Kakuszi Sándor, 10. Borbély Zoltán, 11. Gyalog Richárd. Nagy kategória: 1. Gászler Ferenc, 2. Králik Márton, 3. Szűcs Gyula, 4. Nagy István, 5. Borbély Zoltán. Szuper kategória: 1. Emődi János, 2. Pallag Bozsák Csaba. Az autókrossz-szezon télen is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!